Υπόθεση Siemens: Νέα παρέμβαση του εισαγγελέα Ντογιάκου για το θέμα παραγραφής αδικημάτων

Την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με την οποία απαλλάχθηκαν οι κατηγορούμενοι στη Siemens μελετά ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, για να εξετάσει το ενδεχόμενο του εάν μπορεί να ασκηθεί αναίρεση.
Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με αφορμή την απαλλαγή των κατηγορουμένων για κάποιες από τις πράξεις που κατηγορήθηκαν παρήγγειλε σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο κάποια πρόσωπα να συνετέλεσαν ουσιαστικά στην παραγραφή των αξιοποίνων πράξεων. «Να διερευνήσετε αν συντρέχει η όχι περίπτωση πράξεων η παραλείψεων, αξιοποίνου χαρακτήρα, προσώπων με οποιονδήποτε τρόπο και οποιαδήποτε ιδιότητα είχαν συμμετοχή στους δικονομικούς χειρισμούς της υπόθεσης και συνετέλεσαν ουσιωδώς στην παραγραφή των αξιοποίνων πράξεων» ανέφερε στην παραγγελία του.
Στην συγκεκριμένη παραγγελία του ζητά να διερευνηθούν οι νόμοι που ψηφίστηκαν και ενδέχεται να ίσως επηρέασαν αδικήματα που αντιμετώπιζαν οι κατηγορούμενοι. «Πέραν τούτων, αναφέρει στην παραγγελία του ο κ. Ντογιάκος, να ελέγξετε αν και σε ποιο βαθμό συνετέλεσαν στην παραγραφή των αξιοποίνων πράξεων της εν λόγω υπόθεσης και οι επελθούσες, κατά καιρούς νομοθετικές μεταβολές στον ισχύοντα Ποινικό Κώδικα με τους νόμους 4619 του 2019, 4637 του ίδιου έτους και 4855 του 2021».

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις