Υπόθεση ψυχολόγου: Στο κενό η απόπειρα φίμωσης των Ανοιχτών Υποθέσεων

Πίσχοινα

Σήμερα Πέμπτη 6/6/2024 ώρα 10: 30 ημέρα προβολής της εκπομπής «Ανοιχτές Υποθέσεις» δικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα ψυχολόγου της ΕΛ.ΑΣ., δια μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου της, Γιάννη Απατσίδη, κατά του ΟΠΕΝ, της εφημερίδος «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ», της ιστοσελίδας eReportaz, του παρουσιαστή της εκπομπής «Ανοιχτών Υποθέσεων» Πέτρου Κουσουλού και της αρχισυντάκτριας, Φωτεινής Χρυσικάκη.

Το αίτημα της ψυχολόγου της ΕΛ.ΑΣ ήταν να αφαιρεθούν τα επίδικα δημοσιεύματα και εκπομπές από τις ανωτέρω ιστοσελίδες και τα αρχεία του ΟΠΕΝ, καταγγέλλοντας επιπλέον ότι η εκπομπή πρόσβαλε την προσωπικότητά της και την δυσφήμησε. Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της ψυχολόγου της ΕΛ.ΑΣ άφησε να εννοηθεί ότι έχουν χρησιμοποιηθεί για την δημοσιογραφική έρευνα συνομιλίες δικές του με την ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ.

Παρόλο που έγινε αίτηση από τον κ. Απατσιδη να γίνει η δίκη κεκλεισμένων των θυρών αυτό απορρίφθηκε από τα δικαστήριο.

Υποστήριξε ψευδώς ότι υπήρξε μία συζήτηση με τον υπεύθυνο της νομικής υπηρεσίας του Open, ο υπεύθυνος είπε να μην δημοσιοποιηθεί το όνομα της ψυχολόγου και τελικά ότι ο Πέτρος Κουσουλος το έπαιξε μόνος του, δε ότι όλα αυτά τα ψεύδη αποδεικνύονται με ένα στικάκι με ηχητικά το οποίο κιόλας παρέδωσε στο δικαστήριο.

Ο Δικηγόρος της ψυχολόγου της ΕΛ.ΑΣ πολλές φορές έχασε την ψυχραιμία του και προσπάθησε να τραβήξει τις εντυπώσεις. Είπε ότι με αυτόν τρόπο η δημοσιογραφική έρευνα της εκπομπής των Ανοιχτών Υποθέσεων κακοποιεί παιδικές ψυχές, ότι έχουν λάβει πληροφορίες από δικαστές.

Ο δικάζων δικαστής πολλές φορές προσπάθησε να τον σταματήσει λέγοντας του ότι δεν είναι το θέμα της δίκης και ότι τα εν λόγω μπορεί να τα λύσει έξω από την δικαστική αίθουσα.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης αρκέστηκαν στα απολύτως απαραίτητα που αφορούσαν την ουσία της υπόθεσης της προσωρινής διαταγής που δικαζόταν χωρίς να απαντήσουν στον κ. Απατσίδη. Συγκεκριμένα τόνισαν ότι δεν συντρέχει το κατεπείγον και το έκτακτο διότι η συγκεκριμένη υπόθεση έχει ξεκινήσει να εκτίθεται στα ΜΜΕ από το 2018 και έχουν υπάρξει και άλλα ρεπορτάζ από άλλα site για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Επιπλέον τόνισαν ότι θα μπορούσε εδώ και μία εβδομάδα να έχει καταθέσει η ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ την προσωρινή διαταγή και όχι μία μέρα πριν την μετάδοση της εκπομπής Ανοιχτές Υποθέσεις και δε το μεσημέρι λίγο πριν τις 12:00 τα ασφαλιστικά μέτρα, αλλά οι ίδιοι ενημερώθηκαν 3:00 το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα οι συνήγοροι υπεράσπισης των Ανοιχτών Υποθέσεων υποστήριξαν ότι ακριβώς επειδή έγινε η συγκεκριμένη δημοσιογραφική έρευνα υπήρξαν εκατοντάδες καταγγελίες από εκείνη τη στιγμή για την συγκεκριμένη ψυχολόγο. Χαρακτηριστικό είναι ότι είπαν ότι «υπάρχει γιαγιά 90 ετών η οποία μετά από γνωμάτευση της συγκεκριμένης ψυχολόγου κατηγορήθηκε αλλά ευτυχώς αθωώθηκε. Καταλαβαίνετε ότι με τις πράξεις της η συγκεκριμένη ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ θα αφήσει ανθρώπους να φύγουν από τη ζωή με αυτό το βάρος. Πάνω από 800 υποθέσεις αυτή τη στιγμή εκκρεμούν. Επίσης με αυτόν τον τρόπο καταπατείται η Ελευθερία του Τύπου.» Επίσης έγινε σαφές ότι καμία εμπλοκή δεν έχει το Open αλλά και η εταιρεία παραγωγής.

Ο κ. Απατσίδης φώναζε μόλις τελείωσε το δικαστήριο, σε σημείο που κάποιος μέσα στην αίθουσα είπε να καλέσουμε την αστυνομία. Πλήθος κόσμου, άνθρωποι οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί λόγω των λανθασμένων γνωματεύσεων της συγκεκριμένες ψυχολόγου ήταν εκεί στο πλευρό της εκπομπής Ανοιχτές Υποθέσεις και του Πέτρου Κουσουλού.

Τελικά το μεσημέρι της ίδιας μέρας βγήκε η απόφαση και το δικαστήριο δέχτηκε εν μέρει την προσωρινή διαταγή και συγκεκριμένα απαγόρευσε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ», στην ιστοσελίδα eReportaz, στον παρουσιαστή της εκπομπής «Ανοιχτών Υποθέσεων» Πέτρου Κουσουλού και της αρχισυντάκτριας, Φωτεινής Χρυσικάκη, να δημοσιοποιούν το ονοματεπώνυμο, τις φωτογραφίες και να επεξεργάζονται τη φωνή της ψυχολόγου της ΕΛ.ΑΣ. Όσα στοιχεία δημοσιοποιούνται χωρίς να αποτελούν αυτοτελές ποινικό αδίκημα να μην περιέχουν το ονοματεπώνυμο της αιτούσας ψυχολόγου.

Τέλος να γίνει ανώνυμοποίησή στις δύο τηλεοπτικές εκπομπές «Ανοιχτές Υποθέσεις » της 23/05/2024 και 30/05/2024 αλλά και στα δημοσιευμένα ρεπορτάζ της σελίδας www. e-reportaz.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιβολή σιωπητηρίου στα ΜΜΕ

Βόλος: Αστυνομικός συνέλαβε 28χρονο για ναρκωτικά και δέχθηκε επίθεση από το πατέρα του

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις