Υπόθεση Παντελίδη: Πότε ανασύρθηκε η δικογραφία από το αρχείο και οι καταθέσεις των μαρτύρων

Παντελίδη

Εξελίξεις στην υπόθεση του τροχαίου δυστυχήματος του Παντελή Παντελίδη καθώς η δικογραφία ανασύρθηκε από το αρχείο! Όπως αποκαλύπτει το dikastikoreportaz.gr o εισαγγελικός λειτουργός ο οποίος χειριζόταν την ποινική προκαταρκτική έρευνα, Νικόλαος Κοκαρίδας, εξετάζοντας τα νέα στοιχεία τα οποία συνεισέφερε στην υπόθεση η πλευρά της οικογένειας Παντελίδη, η οποία εκπροσωπείται πλέον από τον ποινικολόγο, Απόστολο Λύτρα, διέταξε τη διενέργεια περαιτέρω προκαταρκτικών πράξεων και συγκεκριμένα την κλήση νέων μαρτύρων για καταθέσεις!

του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ 

Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες η ανάσυρση της υπόθεσης από το Αρχείο πραγματοποιήθηκε στα τέλη Νοεμβρίου και συγκεκριμένα στο διάστημα από 22 μέχρι και 25/11. Η παραγγελία του εισαγγελικού λειτουργού προς πταισματοδίκη ήταν να κληθούν συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία εμφανίζονται πλέον ως μάρτυρες καθώς, όπως υποστηρίζουν, τη μοιραία νύχτα, του Φεβρουαρίου του 2016, ήταν μαζί με τον Παντελίδη και τις δύο κοπέλες, Φρόσω Κυριάκου και Μίνα Αρναούτι, στο σπίτι στη Γλυφάδα, όπου έπαιζαν πόκερ μέχρι τα ξημερώματα! Πρόκειται για πρόσωπα τα οποία μέχρι στιγμής δεν έχουν καταθέσει, ούτε εξεταστεί προανακριτικά.

Ο “νέος” μάρτυρας 

Στο πλαίσιο της συνέχισης της έρευνας κλήθηκε και κατέθεσε από τον πταισματοδίκη και ένας “νέος” μάρτυρας ο οποίος όπως ισχυρίσθηκε ήταν εκείνος που έβαλε τον Παντελίδη στη θέση του συνοδηγού. Πρόκειται για έναν άνδρα 50 ετών ο οποίος φέρεται να εκτελούσε χρέη dealer στο παιχνίδι πόκερ που είχε στηθεί εκείνο το βράδυ.

Το συγκεκριμένο μάρτυρα είχε προσεγγίσει ο δικηγόρος της οικογένειας, κ. Λύτρας, ύστερα από αξιοποίηση φωτογραφικού υλικού το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του, τον Οκτώβριο του 2020, και απαθανάτιζε τα άτομα τα οποία βρίσκονταν στο συγκεκριμένο χώρο. Στην κατάθεσή του, σύμφωνα με πληροφορίες ο συγκεκριμένος μάρτυρας, φέρεται να υποστήριξε ότι εκείνο το βράδυ η κατάσταση του Παντελίδη δεν του επέτρεπε να οδηγήσει λόγω της κατανάλωσης αλκοόλ. Όπως μάλιστα ισχυρίσθηκε εκείνη το μοιραίο πρωινό ήταν ο άνθρωπος ο οποίος τον έβγαλε έξω από το σπίτι και τον οδήγησε μέχρι και το αυτοκίνητο. “Ήταν τόσο ζαλισμένος, ώστε έπεσε”, συμπλήρωσε καταλήγοντας ότι ο Παντελίδης έκτασε στη θέση του συνοδηγού “επειδή δεν μπορούσε να οδηγήσει”, η Φρόσω Κυριάκου στη θέση του οδηγού και η Μίνα Αρναούτη πίσω.

Η συγκεκριμένη μαρτυρία εξετάζεται σοβαρά από τις εισαγγελικές Αρχές, ενώ το προσεχές διάστημα ενδεχομένως και άλλα πρόσωπα τα οποία έζησαν από κοντά εκείνη τη βραδιά να κληθούν να καταθέσουν.

Σημειώνεται ότι για αύριο, 12 Δεκεμβρίου, ήταν προγραμματισμένο να συζητηθούν οι αγωγές οι οποίες έχουν κατατεθεί ένθεν και ένθεν από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα. Οι υποθέσεις όμως, αναμένεται να αναβληθούν, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η αρχειοθέτηση 

Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε αποκαλύψει ο δημοσιογράφος, Πέτρος Κουσουλός, στην τηλεόραση του Epsilon τον Οκτώβριο του 2017 οι εισαγγελικές Αρχές είχαν αρχειοθετήσει την υπόθεση καθώς είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οδηγός του μαύρου τζιπ ήταν ο ίδιος ο Παντελής Παντελίδης. Η οικογένεια Παντελίδη είχε προσφύγει, με άλλους νομικούς παραστάτες τότε, κατά της εισαγγελικής πράξης, χωρίς όμως να προκύψει κάποιο αποτέλεσμα για την αρχειοθέτηση.

Οι νέες εξελίξεις όμως και οι μάρτυρες που εμφανίζονται, έστω και με πενταετή καθυστέρηση (αλήθεια γιατί δεν τους αναζήτησε κάποιος;) δινουν νέα τροπή στην εισαγγελική έρευνα. Πλέον αναμένεται και η αντίδραση της πλευράς της Φρόσως Κυριάκου η οποία θα κληθεί να αντικρούσει τους ισχυρισμούς του νέου μάρτυρα.

  • Μην χάσετε την “ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ” η οποία κυκλοφορεί την Κυριακή
  • Γίνε συνδρομητής στο έντυπο “ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ” και μάθε πως θα το παραλαμβάνεις στο γραφείο ή το σπίτι σου. Για περισσότερες πληροφορίες πάτησε έδω

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις