Υπόθεση Κολωνού: Εκτός φυλακής, πλην Μίχου και “Μιχάλη”, οι υπόλοιποι 17 κατηγορούμενοι για την υπόθεση της 12χρονης

Μίχου

Αναστολή μέχρι την εκδίκαση της έφεσης σε 17 εκ των 20 κατηγορουμένων στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό, χορήγησε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ρίχνοντας τίτλους τέλους στην πολύκροτη δίκη.

Στη φυλακή θα παραμείνουν τελικά μόνο ο Ηλία Μίχος και ο αποκαλούμενος «Μιχάλης», ενώ άμεσα θα αποφυλακιστεί η μητέρα της ανήλικης.

Σε όσους δόθηκε αναστολή μέχρι την έφεση επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι (κατά περίσταση απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφανιση σε ΑΤ) και σε καποιους χρηματικές εγγυήσεις.

Λίγο νωρίτερα, σε ισόβια κάθειρξη και 41 χρόνια καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο Ηλίας Μίχος, κεντρικός πρωταγωνιστής της υπόθεσης σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης της 12χρονης από τα Σεπόλια, αφού προηγουμένως δεν του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό.

Τακτικοί και λαϊκοί δικαστές επέβαλαν στον βασικό κατηγορούμενο την ανώτατη προβλεπόμενη ποινή και για τη μαστροπεία, την πορνογραφία και την κατάχρηση της ανήλικης καταδικάζοντας τον σε ποινή κάθειρξης 15 ετών για κάθε πράξη με εκτιτέα τα 20 έτη. Δηλαδή επέβαλε ισόβια και 41 έτη κάθειρξης καθώς και χρηματική ποινή στον Ηλία Μίχο, εκ των βασικών κατηγορουμένων στη δίκη. Μετά τη συγχώνευση, η ποινή μετατρέπεται σε ισόβια και 27 χρόνια κάθειρξης (εξ αυτών, εκτιτέα τα 20).

Στη μητέρα της ανήλικης επιβλήθηκε για το πλημμέλημα της εκβίασης ποινή φυλάκισης 20 μηνών, ωστόσο αυτή άμεσα θα βρεθεί εκτός φυλακής, δεδομένου ότι βρίσκεται ήδη προφυλακισμένη εδώ και 18 μήνες, έχει εκτίσει δηλαδή την ποινή που πρέπει για να αποφυλακιστεί.

Στον αποκαλούμενο «Μιχάλη» το δικαστήριο επέβαλε κάθειρξη 24 ετών, τα οποία μετά τη συγχώνευση έγιναν 18 έτη.

Στο μεταξύ, η αναγνώριση του ελαφρυντικού σε κάποιους από τους κατηγορούμενους για κατοχή πορνογραφικού υλικού αλλά και στους αποκαλούμενους ως «πελάτες» του παιδιού, άλλαξε την ποινική τους μεταχείριση με επιεικέστερη αντιμετώπιση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρόδος: Έπαυσε η δίωξη για βιασμό στον πρώην παίκτη ριάλιτι Στηβ Μιλάτο

Αναμένεται η απόφαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γ. Αδειλίνη αν θα ασκήσει ή όχι διώξεις κατά των βουλευτών των “Σπαρτιατών”

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις