Υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε η ανάλυση των τοξικολογικών εξετάσεων στην Ελβετία

καταθέσεις

Υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη: Η υπόθεση του βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα στη Θεσσαλονίκη έχει συγκλονίσει, ενώ την ίδια ώρα αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις προκειμένου να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Σχεδόν στο 100% ολοκληρώθηκε από τους ειδικούς επιστήμονες του Ινστιτούτου Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου της Βέρνης η διαδικασία ανίχνευσης επιπρόσθετων στοιχείων στις τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης οπότε, μέσα στην εβδομάδα, αναμένεται να φθάσουν τα αποτελέσματα στο Εργαστήριο Τοξικολογίας του ΑΠΘ, σύμφωνα με τo thesstoday.gr. Επί μέρες αναλυτές και ειδικοί επιστήμονες μελετούσαν προσεκτικά στο υπερσύγχρονα εξοπλισμένο εργαστήριο με ειδικά όργανα ανίχνευσης νέων ναρκωτικών ουσιών ή φαρμάκων τα δείγματα της 24χρονης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ελβετοί επιστήμονες έως την περασμένη Παρασκευή ολοκλήρωσαν σχεδόν στο 100% την έρευνά τους και τα ευρήματά της θα συμπεριληφθούν στο τελικό πόρισμα το οποίο θα παραδοθεί στην ανακρίτρια.

Εξειδικευμένες πηγές αναφέρουν στο ThessToday.gr ότι οι τοξικολογικές εξετάσεις έχουν μπει στην τελική φάση, απομένουν μόνο κάποιες λεπτομέρειες οι οποίες «τρέχουν» αυτή τη στιγμή, ενώ βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τις ανακριτικές αρχές για την πορεία των ερευνών.

Γιατί στην Ελβετία

Όπως είχε γράψει το ThessToday.gr οι εξετάσεις εστάλησαν στην Ελβετία καθώς το Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου της Βέρνης θεωρείται από τα πλέον αξιόπιστα διεθνώς καθώς διαθέτει ιδιαίτερα προηγμένο τεχνολογικά εξοπλισμό και εξαιρετικά καταρτισμένο προσωπικό, με εμπειρία στη διερεύνηση ανάλογων υποθέσεων.

Ο πιο καθοριστικός όμως παράγοντας για την επιλογή του συγκεκριμένου εργαστηρίου ήταν το γεγονός ότι, με βάση τον εξοπλισμό που διαθέτει, έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύσει νέα ναρκωτικά και φάρμακα καθώς ετησίως κυκλοφορούν στο απαγορευμένο εμπόριο τουλάχιστον 101 νέες ναρκωτικές ουσίες.

Αρμόδιες πηγές εξηγούν ότι βασικό μέλημα ήταν να καλυφθεί κάθε πιθανότητα εμφάνισης αγνώστων ουσιών, καθώς, όπως προσθέτουν, επιθυμούσαν να διερευνήσουν ενδελεχώς την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Για το λόγο αυτό επέλεξαν το συγκεκριμένο εργαστήριο, το οποίο εδώ και λίγους μήνες μετακόμισε σε ολοκαίνουργιες εγκαταστάσεις, όπου διεξάγονται όλες οι ιατροδικαστικές εξετάσεις του Καντονίου της Βέρνης.

 

Τι ισχύει για το δείγμα της τρίχας και η διαρροή των τοξικολογικών εξετάσεων
Πρόσφατα αναφέρθηκε ότι στο εργαστήριο του ΑΠΘ χορηγήθηκε κονδύλι για την προμήθεια ενός οργάνου το οποίο μπορεί να εντοπίσει το χάπι του βιασμού από την εξέταση της τρίχας.

Εξειδικευμένες πηγές επισημαίνουν ότι οι τρίχες είναι ένα υλικό το οποίο θέλει ιδιαίτερη προσοχή στην ανάλυση, ενώ ελάχιστοι μπορούν να αξιολογήσουν το αποτέλεσμα.

Μάλιστα, χαρακτηρίζουν την τρίχα ως «στοιχείο με πολλά μειονεκτήματα», ενώ προσθέτουν ότι σε περιστατικά όπως της 24χρονης, αντενδείκνυται.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις