Ξενοφών Κοντιάδης : Αντισυνταγματικά τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους

Ξενοφών Κοντιάδης
Ξενοφών Κοντιάδης

Ο Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου και Δικαίου Κοινωνικής Ασφάλειας στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου και Πρόεδρος του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου, Ξενοφών Κοντιάδης με ανάρτησή του στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook προβάλει ενστάσεις κατά του προστίμου των 100 ευρώ που ανακοίνωσε σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβουλίο και αφορά πολίτες άνω των 60 ετών και το οποίο μετά την καταληκτική ημερομηνία της 16 Ιανουαρίου, θα επιβάλεται για κάθε μήνα που κάποιος από αυτή την ηλικιακή ομάδα δεν εμβολιάζεται με την πρώτη δόση του εμβολίου

Έγραψε συγκεκριμένα :

“ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ
Υποστηρίζω επίμονα, από την πρώτη στιγμή που διατέθηκαν τα εμβόλια, ότι πρέπει να υπάρξουν περιορισμοί, κυρώσεις και κίνητρα για να εμβολιαστούν όλοι. Και μάλιστα άσκησα κριτική στην Κυβέρνηση επειδή καθυστέρησε να επιβάλει περιορισμούς και κυρώσεις. Όμως η επιβολή προστίμων σε όσους δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν είναι κατά τη γνώμη μου αντισυνταγματική ως υπέρμετρος περιορισμός της αυτονομίας του προσώπου, όσο κι αν οργιζόμαστε από τη στάση τους. Ζητήματα εγείρουν επίσης η ηλικιακή διάκριση και η υποβόσκουσα κοινωνική διάκριση, δηλαδή το γεγονός ότι για κάποιους τα 100 ευρώ είναι πολύτιμα και για άλλους ένα απλό φιλοδώρημα.”

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις