Τροχαίο Παντελίδη: Στην αντεπίθεση Κυριάκου και Αρναούτη με μηνύσεις στους δυο μάρτυρες

Παντελής Παντελίδης Κυριάκου

Αμφισβητείται η εγκυρότητα των νέων καταθέσεων των μαρτύρων – Πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ της «ΜΠΑΜ» της Κυριακής

Στα χέρια της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών βρίσκεται η δικογραφία της υπόθεσης Παντελίδη, μετά τις σημερινές νέες καταθέσεις της Φρόσως Κυριάκου και της Μίνας Αρναούτη. Η υπεράσπιση των δύο γυναικών αρνείται ότι υπάρχουν νέα στοιχεία που αφορούν το γενετικό υλικό που βρέθηκε στη θέση του οδηγού και στο τιμόνι.

Μάλιστα, η πλευρά Κυριάκου – Αρναούτη πέρασε στην αντεπίθεση και κατέθεσε – όπως είχε προαναγγείλει – μήνυση στο νέο μάρτυρα που κατέθεσε ότι είδε τη Φρόσω Κυριάκου να μπαίνει στο αμάξι από την πόρτα του οδηγού. Μηνύθηκε επίσης και έτερος μάρτυρας, ο οποίος ανασκεύασε παλαιότερη κατάθεσή του, λίγες μόλις μέρες πριν καταθέσουν οι δύο γυναίκες!


Το ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ σας είχε προϊδεάσει για την εξέλιξη: Υπόθεση Παντελίδη: Οι δυο μάρτυρες και η μήνυση της Φρόσως Κυριάκου. “Δεν οδηγούσα εγώ”, θα πει αύριο στον εισαγγελέα.


 

Υπενθυμίζουμε ότι ο νέος μάρτυρας είχε καταθέσει τα εξής: 

«Εγώ έβαλα τον Παντελίδη στο κάθισμα του συνοδηγού. Στο κάθισμα του οδηγού έκατσε η Φρόσω Κυριάκου και πίσω η Μίνα Αρναούτη», κατέθεσε σε ένορκη βεβαίωση που έδωσε σε συμβολαιογράφο. Η συγκεκριμένη μαρτυρία, αποτέλεσε νέο στοιχείο και χρησιμοποιήθηκε από την οικογένεια του καλλιτέχνη, η οποία δια μέσω του νέου νομικού της εκπροσώπου, Απόστολου Λύτρα, προσκόμισε τα νέα στοιχεία στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Νικόλαο Κοκαρίδα ο οποίος, στις 24 Νοεμβρίου 2020, ανέσυρε την υπόθεση από το αρχείο και διέταξε τη διενέργεια περαιτέρω προκαταρκτικής έρευνας.

Στις 3 ∆εκεμβρίου ο 50χρονος φερόμενος ως αυτόπτης μάρτυρας κατέθεσε στην Πταισματοδίκη Αθηνών, επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό του ότι δηλαδή ο Παντελίδης ήταν ο συνοδηγός και όχι ο οδηγός του μοιραίου τζιπ.

Η ανακοίνωση των δικηγόρων Κυριάκου – Αρναούτη:

Ως πληρεξούσιοι δικηγόροι των κ.κ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ και ΜΥΡΣΙΝΗΣ ΑΡΝΑΟΥΤΗ, είμαστε υποχρεωμένοι να εκδώσουμε το παρόν δελτίο τύπου λόγω της νέας δημοσιότητας που έλαβε τις τελευταίες ημέρες, το τροχαίο ατύχημα της 18/2/2016, με την έκδοση δελτίου τύπου από τον πληρεξούσιο δικηγόρο των εγκαλούντων, την εμφάνιση σε τηλεοπτικές εκπομπές  του ιδίου και την εν γένει δημοσιοποίηση του Θέματος  με άρθρα και σχόλια στον γραπτό και ηλεκτρονικό τύπο.

Είναι γνωστό, ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, και εν συνεχεία η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, είχε απορρίψει την έγκληση των μηνυτών μας εναντίον μας, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου ήταν ο Παντελής Παντελίδης. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν οι ΚΚ Εισαγγελείς, αξιολογώντας όλο το αποδεικτό υλικό της δικογραφίας, συμπεριλαμβανομένου και όλου του αποδεικτικού υλικού που είχαν εισφέρει οι μηνυτές μας, μεταξύ των οποίων και οι ιδιωτικές γνωμοδοτήσεις όλων των τεχνικών συμβούλων τους, συμπεριλαμβανομένου και της έκθεσης αξιολόγησης γενετικού υλικού του Κ. ΦΙΤΣΙΑΛΟΥ. Συνεπώς η αναπαραγωγή από τα ΜΜΕ, τάχα νέων στοιχείων για DNA κλπ ΔΕΝ είναι νέα στοιχεία .

Οι εγκαλούντες, κατόπιν αιτήσεώς τους, προσκόμισαν στο κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ένορκη βεβαίωση σε συμβολαιογράφο, μάρτυρα, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι τοποθέτησε, μεταξύ των άλλων, τον θανόντα στην θέση του συνοδηγού και ότι δήθεν οδήγησε η κ. ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ.  Κατόπιν τούτου, ο Κ. Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, ήταν υποχρεωμένος να εξετάσει το νέο αυτό, εισφερθέν μετά από σχεδόν 5 έτη, αποδεικτικό στοιχείο, να διατάξει προκαταρκτική εξέταση και να καλέσει τις εντολείς μας για παροχή εξηγήσεων, οι οποίες κατατέθησαν στις 16/12/2020.

Ο ως άνω μάρτυρας, ΔΕΝ επιβεβαιώθηκε από καμία άλλη νομότυπη κατάθεση και μηνύθηκε από τις εντολείς μας, όπως μηνύθηκε και έτερος μάρτυρας, ο οποίος ανασκεύασε την πρόσφατη, από 3/12/2020, ένορκη κατάθεσή του στην Πταισματοδίκη Αθηνών, με την σύνταξη υπεύθυνης δήλωσης, την οποία εγχείρισε στην Κ. Πταισματοδίκη, ο πληρεξούσιος Δικηγόρος των εγκαλούντων, μία μόλις ημέρα πριν την ορισθείσα αρχική ημερομηνία κατάθεσης των εγγράφων εξηγήσεών μας. Και ο ως άνω μάρτυρας μηνύθηκε.

Η δικογραφία διαβιβάζεται σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προς περαιτέρω επεξεργασία.

Τόσο εμείς, όσο και οι εντολείς μας δεν επιθυμούμε την εμφάνιση μας, επί του παρόντος, στα Μ.Μ.Ε., ούτε να διεξάγουμε τηλεοπτικές δίκες, μεσούσης της προκαταρκτικής εξέτασης.

 

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις