Τούρκοι συλληφθέντες για κατασκοπεία: “Είμαστε τουρίστες και αγαπάμε την Ελλάδα”

Ως τουρίστες που αγαπάνε την Ελλάδα παρουσιάστηκαν οι δυο Τούρκοι που συνελήφθησαν για κατασκοπεία στον Πόρο. «Δεν έχουμε καμία σχέση είμαστε τουρίστες και λάτρεις και της Ελλάδας όπου έχουμε έρθει πάνω από 30 φορές ο καθένας μας. Παρά την περιπέτεια εμείς θα έρθουμε ξανά γιατί αγαπάμε την Ελλάδα», υποστήριξαν στην απολογία τους και αφέθηκαν ελεύθεροι.

«Βρισκόμαστε στο στάδιο που χθες έγινε η κυρία ανάκριση. Αφέθηκαν ελεύθεροι. Τα στοιχεία δεν ήταν επαρκή για να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία. Δεν προφυλακίστηκαν προφανώς. Πήραν τα διαβατήρια τους προκειμένου να επιστρέψουν στην χώρα τους. Περιμένουμε να δούμε αν θα αρχειοθετηθεί το υλικό ή αν θα οριστεί τακτική δικάσιμος. Προσκόμισα στοιχεία ότι αυτοί έχουν πάει με τις μηχανές παντού. Στόχος δεν ήταν να τραβηχτεί φωτογραφία από στρατιωτική εγκατάσταση», δήλωσε στο enikos ο δικηγόρος τους Νικόλας Αλετράς.

Νικόλας Αλετράς.

Το θρίλερ με τους δύο Τούρκους

Το θρίλερ με τους δύο Τούρκους, οι οποίοι κατηγορούνται για κατασκοπεία , προσπαθούν να διαλευκάνουν οι αστυνομικές αρχές, που έχουν αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης. Οι αστυνομικοί επιχειρούν να «αποκρυπτογραφήσουν» την πλήρη δράση των δύο αλλοδαπών από την γείτονα χώρα, οι οποίοι συνελήφθησαν γιατί με την χρήση drone παρακολουθούσαν θέσεις στρατιωτικού ενδιαφέροντος στον Πόρτο

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, οι δύο Τούρκοι ανήκουν στο γνωστό κλαμπ μοτοσικλετιστών «Kings Riders», τα μέλη του οποίου κάνουν ταξίδια με τις μηχανές τους σε όλο τον κόσμο. Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, οι δύο κατηγορούμενοι έκαναν τις μετακινήσεις τους στην χώρα μας χρησιμοποιώντας δύο μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού, με πλήρη εξοπλισμό και ξένες πινακίδες.

Οι ελληνικές αρχές προσπαθούν τώρα να διαπιστώσουν, εάν οι δύο κατηγορούμενοι για κατασκοπεία ήρθαν σε επαφή με κάποιους ανθρώπους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους στην Ελλάδα, και αν ναι, ποια ήταν αυτά τα πρόσωπα.

Παράλληλα, ερευνούν ποιο είναι το προφίλ των δύο Τούρκων στην χώρα τους, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν για παράδειγμα είναι πολιτικοποιημένοι ή όχι και να «σκιαγραφήσουν» την προσωπικότητά τους.

Βίντεο δεκάδων ωρών στα κινητά και τις κάμερές τους

Πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν ότι στα κινητά τηλέφωνα αλλά και στις ψηφιακές κάμερες που βρέθηκαν στην κατοχή των δύο κατηγορουμένων, υπάρχει καταγεγραμμένο υλικό δεκάδων ωρών, που εκτιμάται ότι θα χρειαστεί πολύς καιρός ώστε να αναλυθεί από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Μεταξύ των στοιχείων που ερευνούν οι ελληνικές αρχές, είναι το ενδεχόμενο οι δύο Τούρκοι να είχαν καταγράφει στρατόπεδα ή στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σε άλλες περιοχές στην Ελλάδα. Σημειώνεται ότι, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, οι δύο κατηγορούμενοι έχουν κάνει κι άλλα ταξίδια με τις μηχανές τους στη χώρα μας.

Πηγή: enikos.gr/Μίλτος Σακελλάρης

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις