Το ΣτΕ επικύρωσε πρόστιμα 3 εκατ. ευρώ για λαθραία εισαγωγή 2,2 τόνων μπανάνας

φυσιοθεραπευτές

Φορολογικά πρόστιμα ύψους 3.080.874 ευρώ σε εταιρεία για παράνομη εισαγωγή 2.229.096 τόνων μπανάνας επικύρωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ειδικότερα, η εταιρεία από το Τελωνείο Καβάλας εισήγαγε μέσω Ιταλίας (Ραβέννα) με πλαστά πιστοποιητικά και μειωμένους δασμούς, 2.229.096 τόνους μπανανών από το Εκουαντόρ της Νότιας Αμερικής.

Ωστόσο, αποκαλύφθηκε η πλαστότητα των πιστοποιητικών εισαγωγής και επιβλήθηκε πολλαπλό τέλος λαθρεμπορίας για έξι περιπτώσεις παράνομης εισαγωγής μπανανών.

Στη συνέχεια, η εταιρεία προσέφυγε στα διοικητικά δικαστήρια, αλλά δεν δικαιώθηκε και το 2014 κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση αναίρεσης κατά αποφάσεων του Διοικητικού Εφετείου Κομοτηνής, με τις οποίες της επιδικάστηκε το ποσό των 3.080.874 ευρώ για πολλαπλά τέλη λαθρεμπορίας.

Εννέα χρόνια μετά την κατάθεση της αίτησης αναίρεσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, που με έξι αποφάσεις του απέρριψε τις αιτήσεις αναίρεσης της εταιρείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κώστας Πλεύρης: Οριστική διαγραφή από τα μητρώα του ΔΣΑ για τον ναζιστικό χαιρετισμό

Τέμπη: Ολόκληρη η πρώτη απολογία του ανίδεου σταθμάρχη

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις