Το βούλευμα σοκ για τη φρίκη του Κολωνού

μητέρα

Ιδιαίτερα επιβαρυντικό για τον Ηλία Μίχο αλλά και τη μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό είναι το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη οι πρώτοι 26 από τους 38 μέχρι στιγμής κατηγορουμένους για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας σε βάρος του κοριτσιού. Μέχρι στιγμής έχουν προφυλακιστεί 30 άτομα.

Των Πέτρου Κουσουλού – Νίκου Νικολετάκη


Τι αναφέρει το δικαστικό έγγραφο για τον Μίχο, τη μητέρα της 12χρονης και τον «Μιχάλη» – Τα μηνύματα που «καίνε»


Σύμφωνα με το βούλευμα, η μητέρα (σ.σ. η οποία αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στη μαστροπεία της κόρης της) «προέτρεπε και διευκόλυνε την κόρη της να συνευρίσκεται ερωτικά με διάφορους άνδρες». Οι δικαστές κατονόμασαν μάλιστα συγκεκριμένους κατηγορουμένους, οι οποίοι έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι.

Παρά το γεγονός ότι, όπως είχε αποκαλύψει η «Μ», η μητέρα του ανήλικου θύματος φέρεται μέσω μηνυμάτων που είχε ανταλλάξει η 12χρονη με «πελάτες» να μη γνώριζε για τον Γολγοθά που βίωνε η ανήλικη, εντούτοις οι δικαστές κρίνουν ότι «εξώθησε την ανήλικη κόρη της στην πορνεία, επίσης δε υπέθαλψε και διευκόλυνε την πορνεία αυτής, προτρέποντας και εξαναγκάζοντάς την ευθέως, αλλά και δημιουργώντας με πράξεις και παραλείψεις της τις κατάλληλες συνθήκες και περιστάσεις για τη συνέχιση της εν λόγω κατάστασης». Κι αυτό γιατί «της ζητούσε συνεχώς και επιτακτικά να ανευρίσκει χρήματα για την καθημερινή διαβίωση της ίδιας και της οικογένειάς της χωρίς να ελέγχει την προέλευσή τους και να της επιτρέπει να απουσιάζει μεγάλα χρονικά διαστήματα από την οικία τους παρά το νεαρό της ηλικίας της».

Μάλιστα στο βούλευμα επισημαίνεται ότι η μητέρα «προέτρεψε και διευκόλυνε την κόρη της να συνευρίσκεται ερωτικά με διάφορους άνδρες μέσω των εφαρμογών Viber, WhatsApp, Blindchat ή του κινητού της τηλεφώνου με σκοπό το σεξ έναντι περίπου 50 ευρώ. Αμέσως μετά της παρέδιδε το σύνολο των χρημάτων που της έδιναν.

Όπως αναφέρουν, «Από τον Απρίλιο έως και τον Αύγουστο του έτους 2022, ενεργώντας με πρόθεση και με περισσότερες από μία πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, για να εξυπηρετήσει την ακολασία άλλων, κάποιοι εκ των οποίων είναι ο Α.Λ. με τον οποίο η ανήλικη συνευρέθηκε ερωτικά τουλάχιστον μία φορά στις 10/7/22. Ο Ι.Σ. με τον οποίο είχε σεξουαλική επαφή τουλάχιστον μία φορά στις 27/7/22, ο Ε.Κ. με τον οποίο συνευρέθηκε δύο με τρεις φορές από τις 30/6/2022 έως τον Αύγουστο του ίδιου έτους. Ακόμα η μικρή έκανε σεξ στις 4/7/22 με τον Σ.Α. και με τον Α.Μ. από τις 27/6/22 έως τον Αύγουστο του ίδιου έτους.

Σύμφωνα με το βούλευμα, η ανήλικη αντάλλαξε μεν ηλεκτρονικά μηνύματα με σκοπό την ερωτική συνεύρεση έναντι αμοιβής με άγνωστους χρήστες της εφαρμογής Blindchat, αλλά τελικά δεν συναντήθηκε μαζί τους.

Η μητέρα κατηγορείται ακόμα ότι διέθεσε μέσω μηνυμάτων από το κινητό τηλέφωνο της ανήλικης κόρης της στο κινητό τηλέφωνο του Γ.Κ. άγνωστο αριθμό με γυμνές φωτογραφίες της 12χρονης καθώς και βίντεο με αναπαράσταση πράξεων γενετήσιου χαρακτήρα. Σύμφωνα με το βούλευμα, η μητέρα προέτρεπε την κόρη της να κάνει «αναπαράσταση γενετήσιων πράξεων με πραγματική αποτύπωση του γυμνού της σώματος στην κάμερα του κινητού της τηλεφώνου, ενώ ο Γ.Κ. την παρακολουθούσε από την κάμερα του δικού του κινητού τηλεφώνου και πλήρωνε για τις φωτογραφίες, τα βίντεο και τις αναπαραστάσεις με δύο ηλεκτρονικές καταθέσεις ποσού 25€ στις 1/8/22 και 25€ στις 5/8/22 στον τραπεζικό της λογαριασμό».

Η μητέρα, λένε οι δικαστές, «διέθεσε μέσω μηνυμάτων από το κινητό τηλέφωνο της ανήλικης κόρης της στο κινητό τηλέφωνο του Π.Μ. άγνωστο αριθμό γυμνών φωτογραφιών της κόρης της. Φωτογραφίες για τις οποίες αυτός κατέβαλε ως αμοιβή 40€, 20€, 30€ και 50€ στις 14, 15 και 17 Αυγούστου 2022 με ηλεκτρονική κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της.

μητέρα

Ακόμα υπάρχουν μηνύματα που έστελνε στον Ηλία Μίχο και στη σύζυγό του με τα οποία τους ζητούσε χρήματα για να μην αποκαλύψει τι έχει κάνει: Στις 3/9/22 απέστειλε στον Ηλία Μίχο μήνυμα στο κινητό του μέσω Viber: «Θα μου δώσεις 100€ σήμερα, γιατί αλλιώς θα μάθουν όλοι στην πλατεία και ο Τηλέμαχος τι έχεις κάνει», υπονοώντας ότι θα μάθουν όλοι οι γείτονες ότι ο αποδέκτης του μηνύματος είχε ερωτικές επαφές με την ανήλικη κόρη της, και τον εξανάγκασε να της καταβάλει το ποσό των 100 ευρώ. Λίγες ημέρες αργότερα, σύμφωνα με το βούλευμα, εξανάγκασε τη σύζυγο του βασικού κατηγορουμένου να της δώσει 200 ευρώ για τον ίδιο λόγο. Στις 7/10/22 απέστειλε στον Μίχο μήνυμα: «Θα πας 150 ευρώ πάλι σε φάκελο στο φαρμακείο απέναντι από τον φούρνο του Θωμά και θα πεις όπως χτες για την… Αυτά είναι τα τελευταία που ζητάω και φτηνά την έβγαλες με 450 ευρώ για να μην καταγγείλω πολύ φτηνά», υπονοώντας εκ νέου ότι αν δεν δώσει αυτό το χρηματικό ποσό, θα δημοσιοποιήσει ό,τι συνέβη.

 


Ο Μίχος κανόνιζε τις συναντήσεις για 50

 Χρησιμοποιούσε εφαρμογές από το κινητό του ή και απευθείας από τη συσκευή της ανήλικης, ώστε να κλείνει τα ραντεβού σε ειδικό χώρο ή για συνευρέσεις μέσα στο αυτοκίνητο

Πολύ βαριές είναι οι κατηγορίες για τον Ηλία Μίχο που είναι προσωρινά κρατούμενος στο Κ.Κ. Γρεβενών: «Εξανάγκασε με απειλή σοβαρού και άμεσου κινδύνου ζωής ή σωματικής ακεραιότητας την ανήλικη… γεννηθείσα η οποία απασχολείτο στο κατάστημά του ως καθαρίστρια, σε επιχείρηση και σε ανοχή γενετήσιας πράξης περισσότερες από μία φορές. Αφού την οδηγούσε στην αποθήκη του καταστήματός του με την πρόφαση να καθαρίσει και αφού της προκαλούσε τρόμο και ανησυχία για τη ζωή της και τη σωματική της ακεραιότητα με την επίδειξη σε αυτήν όπλου και μαχαιριών που κατείχε, καθώς και με την απειλή ότι αν δεν ανεχτεί τις ασελγείς του πράξεις θα σκοτώσει την ίδια ή την οικογένειά της ή θα διαδώσει ότι εκείνη τον επιθυμεί ερωτικά, κατάφερε να κάμψει την αντίστασή της και να την εξαναγκάσει να ανεχθεί κατ’ επανάληψη γενετήσιες πράξεις, που ενήργησε σε βάρος της, ήτοι θωπείες στο σώμα και στα οπίσθιά της και κατόπιν την εξανάγκαζε επανειλημμένως σε συνουσία. Και τούτο παρά την πλήρη γνώση του ότι αυτή δεν συναινούσε προς τούτο, καθώς του έλεγε ότι δεν επιθυμεί τη συνουσία».

Το βούλευμα αναφέρει ότι ο Μίχος «κανόνιζε τη συνάντηση με την ανήλικη σε χώρο παρακείμενο του καταστήματός του στα Σεπόλια, όπου αυτός την οδηγούσε και κατόπιν την παραλάμβαναν οι άγνωστοι άνδρες με το αυτοκίνητό τους και την πήγαιναν σε άλλη τοποθεσία επίσης κοντά στο κατάστημα του, την οποία αυτός είχε υποδείξει, προκειμένου να συνευρεθούν ερωτικά μέσα στο αυτοκίνητό τους έναντι 50 ευρώ συνήθως για κάθε συνεύρεση. Επιπλέον κατά το ως άνω χρονικό διάστημα εξώθησε την ως άνω ανήλικη στην πορνεία, προτρέποντας και εξαναγκάζοντάς την να έλθει σε σεξουαλική επαφή με διάφορους άνδρες οι οποίοι συνελήφθησαν και άλλους οι οποίοι παραμένουν άγνωστοι». Όπως αναφέρει το βούλευμα, ο βασικός κατηγορούμενος «της υποδείκνυε τους άνδρες, κάτοικους ή εργαζόμενους στον Κολωνό, όπου βρισκόταν το κατάστημά του, και την προέτρεπε να τους προσεγγίσει και να τους προτείνει να συνευρεθούν ερωτικά έναντι αμοιβής, την οποία ακολούθως του κατέβαλλε. Επίσης, κατά το ως άνω χρονικό διάστημα εξώθησε την ως άνω ανήλικη στην πορνεία, προτρέποντας και εξαναγκάζοντάς την να έλθει σε σεξουαλική επαφή με άγνωστους άνδρες».

μητέρα

Ο Μίχος, σύμφωνα με τους δικαστές, εκμεταλλευόταν την ευάλωτη θέση στην οποία βρισκόταν η ανήλικη, που εργαζόταν στο κατάστημά του ως καθαρίστρια, προκειμένου να βοηθήσει την πολύτεκνη οικογένειά της, με σκοπό τη σεξουαλική της εκμετάλλευση. «Τις ως άνω πράξεις του τις τελούσε κατ’ επάγγελμα, καθώς η τέλεσή τους ήταν επανειλημμένη, είχε διαμορφώσει την υποδομή για την επανειλημμένη τέλεση, με την εγκατάσταση στο κινητό του τηλέφωνο των εφαρμογών Viber, WhatsApp και Blindchat, μέσω των οποίων και χρησιμοποιώντας το προφίλ της ανήλικης, παριστάνοντας εκείνη, ή και χρησιμοποιώντας απευθείας τη δική της συσκευή κινητού τηλεφώνου, επέλεγε τους άγνωστους άνδρες που θα συνευρίσκονταν ερωτικά μαζί της έναντι αμοιβής, αποστέλλοντάς τους βίντεο ερωτικού περιεχομένου και γυμνές φωτογραφίες της, ενώ από την περιγραφόμενη ως άνω υποδομή προκύπτει ο σκοπός του για πορισμό εισοδήματος, καθώς η ανήλικη του κατέβαλλε τα ποσά που εισέπραττε από τους άγνωστους άνδρες με τους οποίους συνευρισκόταν. Επίσης υποδείκνυε στην ανήλικη άνδρες που συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας και άλλους αγνώστους που κατοικούσαν ή εργάζονταν στην περιοχή του Κολωνού, όπου βρισκόταν το κατάστημά του, προκειμένου να τους προσεγγίσει εκείνη και να τους προτείνει να συνευρεθούν ερωτικά έναντι αμοιβής, την οποία κατόπιν του κατέβαλλε, ή την εξανάγκαζε να συνευρίσκεται ερωτικά στον οίκο ανοχής επί της οδού Κασσάνδρας 4 με άγνωστους άνδρες περίπου πέντε κάθε φορά, οι οποίοι κατόπιν κατέβαλλαν σε αυτόν την αμοιβή για την ερωτική τους συνεύρεση.


Ο «Μιχάλης»

Βαρύ είναι το κατηγορητήριο και για τον περίφημο «Μιχάλη», ο οποίος παραμένει προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές της Τρίπολης. Όπως αναφέρει το βούλευμα, από τον Απρίλιο έως τον Αύγουστο του 2022, ως μέλος του forum της σελίδας «bourdela.com» με όνομα χρήστη «manhris», προωθούσε το νούμερο του κινητού τηλεφώνου της ανήλικης σε άλλα μέλη του εν λόγω forum, ένας εκ των οποίων ήταν ο Π.Μ., προκειμένου να συνευρεθούν ερωτικά μαζί της έναντι αμοιβής. Ο ίδιος μάλιστα τους προέτρεπε να λένε στη μαθήτρια ότι «είναι από τον Μιχάλη», ώστε να πάρει μέρος από τα χρήματα που της έδιναν. Ακόμα προέτρεπε ευθέως τη 12χρονη να συνευρεθεί ερωτικά με άγνωστο αριθμό ανδρών έναντι αμοιβής μέσω γραπτών μηνυμάτων που αντάλλαζαν στο  Instagram, όπου χρησιμοποιούσε το όνομα χρήστη «Μιχάλης Ιωάννου».

Ο ίδιος είχε κανονίσει να συναντηθεί δύο φορές με την ανήλικη προκειμένου να κάνουν σεξ έναντι 50 ευρώ για κάθε φορά, πλην όμως αυτό δεν συνέβη. Την πρώτη φορά εντόπισε την Αστυνομία στο σημείο που είχαν συνεννοηθεί να συναντηθούν και αποχώρησε, και τη δεύτερη φορά δεν πήγε η μικρή στο σημείο συνάντησης.

Ο ίδιος κατηγορείται ότι κατείχε γυμνές φωτογραφίες και βίντεο της 12χρονης, τα οποία δημιούργησε η ίδια μετά από προτροπή του. Επιπλέον διένειμε μέσω Ίντερνετ φωτογραφίες και βίντεο της μαθήτριας σε άγνωστους άνδρες μέσω προσωπικών μηνυμάτων από την ιστοσελίδα bourdela.com ή και με τη χρήση social media (Instagram – Facebook). Ακόμα στις 30/5/22 έστειλε γυμνή φωτογραφία της ανήλικης στο Messenger σε  χρήστη με γυναικείο ονοματεπώνυμο.

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ημερίδα της ΠΟΑΣΥ: «Βία και ανήλικο θύμα, σπάζοντας τον φαύλο κύκλο»

Παρέμβαση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Αντ. Ελευθεριάνου για το ΟΑΚΑ και τα στέγαστρα Καλατράβα

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις