Την προφυλάκιση της Εύας Καϊλή αποφάσισε το δικαστήριο – Ο Βέλγος εισαγγελέας «φοβάται ότι θα την απαγάγει το Κατάρ».

Καϊλή

Την προφυλάκιση της Εύας Καϊλή αποφάσισε το δικαστήριο για ακόμη 1 μήνα. Μετά την παρέλευση του μηνός θα αποφασίσει ξανά το δικαστικό συμβούλιο για την τύχη της. Ο συνήγορος της Εύας Καϊλή ισχυρίστηκε πως ο Βέλγος εισαγγελέας «φοβάται ότι θα την απαγάγει το Κατάρ».

Η ίδια όπως έχει γίνει γνωστό ζήτησε τον κατ’ οίκον περιορισμό της με βραχιολάκι, ωστόσο αυτό δεν έγινε δεκτό.

NEW: Eva Kaili’s lawyer says they’ve requested she be released on house arrest with an electronic tag & that she is cooperating with the investigation while denying any wrongdoing.

The court will make its pronouncement later today.

— Alex Cadier (@alexcadier) December 22, 2022

Οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή, όπως είπαν στους δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστικό μέγαρο της βελγικής πρωτεύουσας, υποστήριξαν ενώπιον των δικαστών ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής είναι αθώα, δεν έχει δωροκηθεί και συνεργάζεται με τις αρχές. Και οι δύο δικηγόροι δεν θέλησαν να δώσουν κάποιο στοιχείο από την ακρόαση διότι -όπως είπαν- τα στοιχεία είναι απόρρητα.

Η συνεδρίαση του Δικαστικού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες καλείται να αποφανθεί επί των επιχειρημάτων της Εύας Καϊλή και να κρίνει την τύχη της μέχρι την εκδίκαση του Qatargate. Αποφασίζει δηλαδή εάν θα αφεθεί ελεύθερη με όρους ή χωρίς, ή εάν θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Η επίσημη ανακοίνωση του Εισαγγελέα

Σύμφωνα με την επισημη ανακοίνωση του Βέλγου εισαγγελέα, εάν η Εύα Καϊλή ασκήσει έφεση κατά της συγκεκριμένης απόφασης εντός 24 ωρών, θα εμφανιστεί ξανά ενώπιον του δικαστηρίου (σ.σ. Τμήμα Εξέτασης Εφέσεων) εντός 15 ημερών.

Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει μόνο τα αρχικά της κυρίας Καϊλή (Ε.Κ.), τονίζοντας ότι αποφασίστηκε η παράταση της κράτησής της για ένα μήνα. Τονίζει ακόμη ότι δεν θα δοθούν, προς το παρόν, περισσότερες πληροφορίες, καθώς η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Νωρίτερα, ο δικηγόρος της Ελληνίδας ευρωβουλευτή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, είχε ουσιαστικά προδιαγράψει την απόφαση της βελγικής Δικαιοσύνης, εξηγώντας το σκεπτικό του εισαγγελέα.

Καϊλή

Δεσμεύτηκε το οικόπεδο των Καϊλή-Τζόρτζι στην Πάρο

Σήμερα στην Ελλάδα διατάχθηκε η δέσμευση του οικοπέδου, συνολικής έκτασης 7 στρεμμάτων, στην Πάρο που αγοράστηκε από την ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή και τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Η δέσμευση έγινε με απόφαση της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, επικεφαλής της οποίας είναι ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Ο κ. Βουρλιώτης φέρεται να διαπιστώνει σοβαρές υπόνοιες για τη διάπραξη ξεπλύματος μαύρου χρήματος σχετικά με την αγορά του εν λόγω οικοπέδου.

Στο πόρισμα που συνοδεύει τη δέσμευση του οικοπέδου, το οποίο διαβίβασε και στον οικονομικό εισαγγελέα Χρήστο Μπαρδάκη, σημειώνει πως προκύπτουν σοβαρές υπόνοιες ότι προέρχεται από ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, και για τον λόγο αυτόν ζητείται η διερεύνηση του εν λόγω αδικήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρέθυμνο – Δίκη για βιασμό 19χρονου ΑμΕΑ: Ενοχή του πατέρα, αθώωση των ιερέων, προτείνει ο εισαγγελέας

Πάτρα: Εξώδικα της Ρ. Πισπιρίγκου προς τους Γ. Λέων, Χ, Σπηλιοπούλου, Ν. Καρακούκη, Ν. Καλόγρηα και Χρ. Ευτυχιάδη

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις