Θεσσαλονίκη: Κηδεύτηκε ο ομότιμος καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ Λάμπρος Μαργαρίτης

Μαργαρίτη

Το ύστατο χαίρε στον ομότιμο καθηγητή της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ Λάμπρο Μαργαρίτη, που έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών, απηύθυναν το μεσημέρι στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Της Του Θεού Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη, η ακαδημαϊκή κοινότητα, ο νομικός κόσμος, φοιτητές-σπουδαστές του, φίλοι και οι οικείοι του, εκφράζοντας την αγάπη, την ευγνωμοσύνη, τις ευχαριστίες σε μια χαρισματική προσωπικότητα της νομικής επιστήμης .

Τον εκλιπόντα «δάσκαλο» και καθηγητή της Εθνικής Σχολής Δικαστών, αποχαιρέτησαν με ολιγόλεπτους επικήδειους που τόνισαν το σπουδαίο όσο και πλούσιο επιστημονικό του έργο αλλά και την ξεχωριστή ανθρώπινη παρουσία του, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, συνάδελφοί του πανεπιστημιακοί, εισαγγελικοί λειτουργοί, δικηγόροι, κ.ά.

Για έναν «άοκνο υπηρέτη» της νομικής επιστήμης που συνέδεσε το όνομά του με μία δική του σχολή νομικής σκέψης, αφήνοντας σπουδαία παρακαταθήκη στο Ποινικό Δίκαιο και την Ποινική Δικονομία, μίλησε στον αποχαιρετιστήριο λόγο του ο κ. Τσιάρας. Στάθηκε δε, στην ουσιαστική προσφορά του στις αλλαγές της ποινικής νομοθεσίας ως επικεφαλής νομοπαρασκευαστικών επιτροπών. «Ήμασταν τυχεροί όσοι είπαμε “να ρωτήσουμε τον Μαργαρίτη” σε κάθε προβληματισμό νομολογιακό που προέκυπτε», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε πως «είναι περήφανοι οι χιλιάδες δικηγόροι σε όλη την Ελλάδα που διδάχθηκαν και εμπνεύστηκαν από τον σπουδαίο καθηγητή».

Εκ μέρους της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΑΠΘ τον αποχαιρετιστήριο λόγο απηύθυνε ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ Παναγιώτης Γκλαβίνης, ο οποίος χαρακτήρισε τον εκλιπόντα «πρότυπο πανεπιστημιακού και νομικού», «ανεπιτήδευτο επιστήμονα που τον ένοιαζε μόνο η ουσία και δεν συμβιβαζόταν με τίποτα λιγότερο από το τέλειο». «Η ακαδημαϊκή κοινότητα του ΑΠΘ είναι υπερήφανη που σε καμάρωσε στους κόλπους της» πρόσθεσε ο ίδιος.

Στην εξόδιο ακολουθία παρέστησαν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης και οι πρώην υπουργοί Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και Χάρης Καστανίδης (εκφώνησε και επικήδειο λόγο). Η ταφή έγινε στα Κοιμητήρια «Αναστάσεως του Κυρίου» στη Θέρμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Λεπτό προς λεπτό η περιγραφή της επίθεσης σε Φύσσα

Στον εισαγγελέα η ΜΚΟ που κατήγγειλε την Ελλάδα για τους 38 μετανάστες

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις