Θεσσαλονίκη: Απαλλαγή αιρετών της Χαλκιδικής για κακουργηματική απιστία λόγω παραγραφής

κοριτσιού

Με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης απηλλάγησαν, λόγω συμπλήρωσης του χρόνου παραγραφής, αιρετοί του πρώην Καποδιστριακού δήμου Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής που κατηγορούνταν για κακουργηματική απιστία σε βάρος ΟΤΑ.

Η υπόθεση αφορούσε αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την περίοδο 2003-06, με τις οποίες διαγράφηκαν βεβαιωμένες οφειλές δημοτών από τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης. Η ζημιά που σύμφωνα με το κατηγορητήριο προκλήθηκε στα δημοτικά ταμεία προσδιορίστηκε σε άνω των 400.000 ευρώ.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους ήταν ο πρώην δήμαρχος της περιοχής, αλλά και ο σημερινός δήμαρχος Νέας Προποντίδας (τότε ως δημοτικός σύμβουλος). Άλλοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση έχουν στο μεταξύ αποβιώσει.

Το δικαστήριο δέχθηκε ότι η πράξη της απιστίας για το διάστημα 2003 έως 2005 παραγράφηκε επειδή παρήλθε η 15ετία, οπότε εξαλείφθηκε το αξιόποινό της. Όσον αφορά την προκληθείσα ζημιά για το έτος 2006 το δικαστήριο την προσδιόρισε σε μικρότερη των 120.000 ευρώ, κι επομένως η (μερικότερη) πράξη της απιστίας αντιμετωπίστηκε στον πλημμεληματικό της βαθμό και γι’ αυτό παραγράφηκε λόγω παρέλευσης της 5ετίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις