Τα νέα στοιχεία που κατέθεσε στον Άρειο Πάγο ο Παπασταύρου

Παπασταύρου

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία εισέφερε ο Σταύρος Παπασταύρου καταθέτοντας στον Άρειο Πάγο στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση Novartis με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ειδικότερα, ο Σ. Παπασταύρου εκανε αναφορά σε κραυγαλέα, αλλεπάλληλα και συνειδητά ατοπήματα συγκεκριμένων εισαγγελέων. Προσκόμισε, μάλιστα, αποδεικτικό έγγραφο που επιβεβαιώνει ότι οι συγκεκριμένοι εισαγγελείς είχαν στα χέρια τους από τις 20 Μαΐου του 2016 αθωωτική δικαστική συνδρομή, την οποία όμως «έθαψαν».

«Εγκληματική οργάνωση»

Ο Έλληνας πολιτικός κατέθεσε προς υποστήριξη της μήνυσης του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, σύμφωνα με την οποία ο ίδιος, ο Μιωνής και ο Άγγελος Μεταξάς έπεσαν θύματα μιας εγκληματικής οργάνωσης, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και μέλη της ο εκδότης Ιωάννης Φιλιππάκης, οι δημοσιογράφοι, Αλέξανδρος Τάρκας και Γιάννα Παπαδάκου, καθώς και ο δικηγόρος Εμμανουήλ Μαργωμένος.

Όσον αφορά τη στοχοποίησή του, ο ίδιος ισχυρίζεται ότι αυτό συνέβη για πολιτικούς λόγους, λόγω της δράσης του με τη Νέα Δημοκρατία, καθώς και της σχέσης του με τον Αντώνη Σαμαρά και της φιλίας του με τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη. Όσον αφορά τον Σ. Μιωνή, επισήμανε ότι στοχοποιήθηκε για λόγους οικονομικής εκβίασης.

Μάλιστα, έκανε αναφορά σε συναντήσεις του Νίκου Παππά με τον Σάμπυ Μιωνή στην Ελλάδα, την Κύπρο, το Ισραήλ και τη Νέα Υόρκη, καθώς σε συνομιλίες στο πλαίσιο των οποίων ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ του ελέγε απερίφραστα ότι ο Παπασταύρου θα την πληρώσει λόγω της σχέσης του με τον Αντώνη Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σκευωρία Novartis: Καταθέτει στον Άρειο Πάγο ο Σταύρος Παπασταύρου

Σταύρος Κοντονής: Το σκάνδαλο Novartis είναι υπαρκτό, συντελέστηκε κατά τη διακυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και επέφερε τεράστια ζημιά στο Ελληνικό Δημόσιο

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις