Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας: Μπλόκαραν τους λογαριασμούς πρώην στελεχών του ΔΣ για θαλασσοδάνεια

Λαμίας

Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης βρίσκονται πρώην στελέχη του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας για θαλασσοδάνεια που δόθηκαν επί των ημερών τους και τα οποία ήταν η βασική αιτία χρεοκοπίας του Τραπεζικού Ιδρύματος . Σύμφωνα με ασφαλείς δημοσιογραφικές πληροφορίες με εντολή εισαγγελέα έχουν μπλοκάρει τους λογαριασμούς 20 τραπεζικών στελεχών που ήταν μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων της Συνεταιριστικής Τράπεζας . Με απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδας η Συνεταιριστική Τράπεζα οδηγήθηκε σε εκκαθάριση, ωστόσο οι υποθέσεις που είναι ακόμη ανοιχτές στη δικαιοσύνη αφορούν δανειοδοτήσεις εταιρειών , χωρίς τις απαραίτητες προϋποθέσεις, με μεγάλα ποσά πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Με τη δέσμευση των λογαριασμών όλων των μελών των εκάστοτε Διοικητικών Συμβουλίων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας έχει δημιουργηθεί μείζον κοινωνικό πρόβλημα με όλους αυτούς τους ανθρώπους και τις οικογένειές τους , καθώς κάποιοι από αυτούς έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί και με την απόφαση αυτή δεν μπορούν να λάβουν μισθούς και συντάξεις, ενώ άλλοι επιχειρηματίες δεν μπορούν να κινηθούν ούτε επαγγελματικά. Επιπλέον, πρόβλημα εχει δημιουργηθεί και με τους συνδικαιούχους κοινών λογαριασμών, οι οποίοι μετά την απόφαση αυτή δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν οποιαδήποτε συναλλαγή.

Τα τραπεζικά στελέχη της Συνεταιριστικής για τα οποία οι οικονομικοί εισαγγελείς εχουν κινηθεί εναντίον τους μπλοκάροντας τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς κινδυνεύουν με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων , καθώς άσκηση ποινικής δίωξης δεν μπορεί να γίνει μετά το ακαταδίωκτο που έχει ψηφιστεί για τα στελέχη των τραπεζών, ακόμη και αν χορηγήσουν δάνεια χωρίς εγγυήσεις, «με αέρα» ή με τρόπο τέτοιο που δεν διασφαλίζει την επιστροφή των χρημάτων.

Αυτό προβλέπει με σαφήνεια η τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα που ψηφίστηκε στην Βουλή επί των ημερών της συγκυβέρνησης Σαμαρά -Βενιζέλου.

Με βάση τη νέα διάταξη που εισάγει ο ποινικός κώδικας όπως διαμορφώθηκε για να ασκηθεί ποινική δίωξη για το αδίκημα της απιστίας απαιτείται να υπάρξει συγκεκριμένη μήνυση από τον θιγόμενο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδας καταγράφονται πολλές περιπτώσεις χρηματοδοτήσεων που εγκρίθηκαν χωρίς να πληρούνται τα βασικά πιστοδοτικά κριτήρια.

πηγή: lamiakos-typos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποφυλακίζεται ο Μπάμπης Βωβός

Μπάμπης Βωβός: Πως κατέρρευσε σαν γυάλινος πύργος

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις