Συνελήφθη ο γνωστός συγγραφέας Στέφανος Ξενάκης για χρέη στο Δημόσιο

Συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας, 6 Μαρτίου στη Βούλα, στο πλαίσιο διερεύνησης και αξιοποίησης πληροφοριών από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ο γνωστός συγγραφέας Στέφανος Ξενάκης.

Σε βάρος του συγγραφέα εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις, με συνολική ποινή φυλάκισης οκτώ ετών και 11 μηνών, για παράβαση της νομοθεσίας περί επιταγών, μη έγκαιρη καταβολή εργοδοτικών εισφορών και για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο. Ειδικότερα, ο 55χρονος συγγραφέας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, είναι γνωστός συγγραφέας στο πλαίσιο της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, ως εκπρόσωπος εταιρείας, εξέδιδε κατ’ εξακολούθηση ακάλυπτες επιταγές προς εξόφληση οικονομικών υποχρεώσεων της.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, ο συλληφθείς που έχει οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα δεν κατέβαλε έγκαιρα τις εργοδοτικές εισφορές στους ασφαλιστικούς φορείς καθώς και τα χρέη του προς το ελληνικό Δημόσιο.


Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις