Συνέδριο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Συνέδριο

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων διοργανώνει τριήμερο Συνέδριο με θέμα «Ανθρώπινα Δικαιώματα – η προβληματική της ουσιαστικής προστασίας τους τον 21ο αιώνα» και τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος) από 29 έως 31 Οκτωβρίου 2021.

Είναι χωρισμένο σε οκτώ (8) θεματικές ενότητες που καλύπτουν ένα σημαντικό εύρος των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Αποτελεί μεγάλη τιμή για την Ένωση η αποδοχή της πρόσκλησης συμμετοχής από Ανώτατους Δικαστικούς Λειτουργούς, Δικαστές στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Προέδρου της Διεθνούς Ένωσης Δικαστών, Καθηγητών Πανεπιστημίου. Λόγω των ειδικών συνθηκών που επιβάλλει η πανδημία η φυσική παρουσία θα είναι επιτρεπτή μόνο για δικαστικούς λειτουργούς- μέλη της Ένωσης που είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο και προσκομίζουν το αντίστοιχο πιστοποιητικό.

Θα τηρηθεί αυστηρά χρονική προτεραιότητα κατά τις δηλώσεις συμμετοχής. Οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβληθούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, φαξ ή με παράδοση της αίτησης στα γραφεία της Ένωσης. Η Ένωση θα καλύψει κατ’ αποκοπήν μέχρι το ποσό των 150 ευρώ για δαπάνες μετακίνησης και διαμονής των συναδέλφων που διαμένουν εκτός Αττικής. Τα μέλη της Ένωσης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το Συνέδριο θα πρέπει να δηλώσουν στην ειδική επισυναπτόμενη φόρμα συμμετοχής τις θεματικές ενότητες στις οποίες θα παραστούν, έχοντας ασφαλώς κάποιος τη δυνατότητα να παρακολουθήσει όλες τις θεματικές.  Υπάρχει επίσης η πρόβλεψη για διαδικτυακή κάλυψη του Συνεδρίου.  Επειδή o αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος (μέχρι 200 άτομα) παρακαλούμε όλα τα μέλη μας να ενημερώσουν την γραμματεία της Ένωσης σε περίπτωση που ανακαλέσουν την πρόθεσή τους να συμμετέχουν (τηλ. 2132156114).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΔΕΗ: Εισαγγελική παρέμβαση για την άυξηση του μετοχικού κεφαλαίου

Η απάντηση στις μηνύσεις του Δ. Λιγνάδη από τους τρεις άνδρες που καταγγέλλουν πως τους βίασε και μάρτυρες (βίντεο)

Χαράλαμπου β Κατσιβαρδά: Ποινικοποίηση του Φρονήματος και Αστυνομία της Σκέψεως

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις