Συνέχεια στην δίκη του ψευτογιατρού «Dr Kontos»

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη του 48χρονου ψευτογιατρού οποίος εμφανιζόταν ως ογκολόγος διεθνούς κύρους από την Ελβετία και ευθύνεται, σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές, για το θάνατο 12 καρκινοπαθών,  και άλλων 16 κατηγορουμένων, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.
Μεταξύ των 16 είναι γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή και ένας έμπορος βοτάνων.
Προς το παρών, άγνωστο παραμένει αν ο ψευτογιατρός θα εμφανιστεί στη δικαστική αίθουσα ώστε να ακούσει το κατηγορητήριο που του αποδίδει 12 θανάτους ασθενών, ανάμεσά τους και παιδιά, αλλά και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Η δίκη θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός του Δεκεμβρίου, καθώς λήγει το 18μηνο της προσωρινής κράτησης του ψευτογιατρού και ο κατηγορούμενος θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος, εάν μέχρι τότε δεν έχει υπάρξει καταδικαστική απόφαση.

Η δίκη άρχισε, μετ´ εμποδίων στις 12 Νοεμβρίου. Ο «Dr Kontos», όπως συνήθιζε να συστήνεται ο ψευτογιατρός, δεν μετήχθη από τις φυλακές Κορυδαλλού στο δικαστήριο δηλώνοντας πως νοσεί.

Διαβάστε ακόμη

Ποινική δίωξη κατά του αντιεμβολιαστή δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη για διασπορά ψευδών ειδήσεων

Κρήτη: Κακουργηματικές διώξεις στον 33χρονο ένοπλο ληστή με λεία 3.400 ευρώ

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις