Στους Ουκρανούς δικηγόρους το Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ένωσης Ευρωπαίων Ποινικολόγων

ανθρωπίνων

Στους δοκιμαζόμενους Ουκρανούς Δικηγόρους απονεμήθηκε για το έτος 2022 το Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων “Scott Crosby” της Ένωσης Ευρωπαίων Ποινικολόγων (European Criminal Bar Association) σε τελετή που έλαβε χώρα στη Βαλέττα της Μάλτας την 15η Οκτωβρίου 2022.

Το Βραβείο αφορά τις συνεχείς προσπάθειες του Ουκρανικού Δικηγορικού Συλλόγου, των δικηγόρων και δικαστών, στη διατήρηση του Κράτους Δικαίου και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη χώρα, παρά την εξωτερική εισβολή και τον πόλεμο που επακολούθησε.

Παρά την εμπόλεμη κατάσταση, το Δικαστικό Σύστημα λειτουργεί κανονικά, οι δίκες διεξάγονται κανονικά με πλήρη διασφάλιση των δικαιωμάτων και ελευθεριών, με αποτέλεσμα την ασφάλεια του δικαίου και των δικαιωμάτων.

Ο Ουκρανικός Δικηγορικός Σύλλογος, προσφέρει μάλιστα δωρεάν νομική αρωγή ακόμα και στους συλληφθέντες για εγκλήματα πολέμου Ρώσους στρατιώτες, ως στοιχείο της δίκαιης δίκης που θα πρέπει να απολαμβάνουν όλοι στη χώρα, ακόμα και αυτοί που την επιβουλεύονται ως εχθροί της.

Το Βραβείο παρέδωσε στον Αντιπρόεδρο του Ουκρανικού Δικηγορικού Συλλόγου Dr. Valentyn Gvozdiy ο Έλληνας Ποινικολόγος Αλέξης Αναγνωστάκης, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ένωσης Ευρωπαίων Ποινικολόγων.

Ο κ. Αναγνωστάκης, κατά την παράδοση του Βραβείου χαρακτήρισε ήρωες του Ουκρανούς δικηγόρους και δικαστές, που εξυψώνουν την τιμή του νομικού επαγγέλματος. Η νίκη των Ουκρανών σε αυτόν τον τομέα αποτελεί ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για όλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κολωνός Βιασμός 12χρονης: Στις ίδιες φυλακές με την Ρούλα Πισπιρίγκου η 37χρονη μητέρα του παιδιού

Βιασμός 17χρονης στη Λιβαδειά: Αυτοί είναι οι δύο συλληφθέντες

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις