Μία ιδιαίτερη υπόθεση εκδικάστηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) χθες, Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2025, μετά το αίτημα ακύρωσης κατά της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά (ΔΣΠ), με την οποία απορρίφθηκε η αίτηση του προσφεύγοντος στο ΣτΕ, αποφοίτου Γεωπονικού Πανεπιστημιακού Τμήματος, για την εγγραφή του ως ασκούμενου δικηγόρου Πειραιά.
Ο προσφεύγων, όπως όμως επισημαίνεται από το Δικηγορικό Σύλλογο, διέθετε μόνο μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών μονοετούς φοίτησης νομικού περιεχομένου στο πλαίσιο διεπιστημονικών προγραμμάτων, που υλοποιούνται προκειμένου οι πτυχιούχοι να αποκτήσουν ευρύτερες γνώσεις.
Τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά εκπροσώπησαν ενώπιον του ΣτΕ, ο Πρόεδρος Ηλίας Κλάππας και οι δικηγόροι Πειραιά Παναγιώτης Πετρόπουλος και Γεώργιος Αθανασόπουλος. Στη δίκη άσκησε παρέμβαση, υπέρ του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών.
Προσωρινή διαταγή υπέρ Τσίπρα και Gutenberg – Βαξεβάνης: «Ας έρθουν να με συλλάβουν!»













































