Στο ΣτΕ δέκα αιτήσεις μελών των ΕΚΑΒ, ΠΣ, ΕΜΑΚ κατά των εμβολιασμών και του self-test για τον κορωνοϊό

Επικρατείας

Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκαν οι αιτήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), για ακύρωση της απόφασης που επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στον χώρο της υγείας.

Περί τις 10 αιτήσεις έχουν κατατεθεί για ακύρωση της απόφασης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, την Πυροσβεστική και τις ΕΜΑΚ καθώς και οκτώ ακόμα αιτήσεις φυσικών προσώπων οι οποίοι αντιτάσσονται στους εμβολιασμούς και στους αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους (self-test) για τον κορονοϊό.

Κατά την ακροαματική διαδικασία ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ υπό τον νέο πρόεδρο της Δημήτριο Σκαλτσούνη και με εισηγητές τους συμβούλους Επικρατείας Βασίλειο Ανδρουλάκη και Παναγιώτα Καρλή, συζητήθηκαν δέκα αιτήσεις. Οι προσφεύγοντες ζητούν να ακυρωθούν οι κοινές υπουργικές αποφάσεις που επιβάλλουν τον εμβολιασμό και τους αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους (self-test) για τον κορονοϊό, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

Οι δικηγόροι των Ομοσπονδιών, κ.λπ. τάχθηκαν με νομικά επιχειρήματα κατά των εμβολιασμών, όπως ότι είναι αντισυνταγματικός και αντίθετος σε διεθνείς και Ευρωπαϊκές συμβάσεις, ενώ οι συνήγοροι του Δημοσίου (ΝΣΚ) και της Α΄ Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, αντέκρουσαν την επιχειρηματολογία τους.

Οι αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ αναμένονται μέσα στο επόμενο διάστημα. Έξω από το κτίριο του ΣτΕ ήταν συγκεντρωμένοι περίπου 400 νοσηλευτές, κ.λπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Greek Mafia»: Νεκρή η προστατευόμενη μάρτυρας Λίτσα Βλαστού

Επίθεση με βιτριόλι – Γνωστή Έφης: “Δεν γνωρίζουμε τίποτα περί GPS tracker” λέει η δικηγόρος της (βίντεο)

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις