Στο αρχείο παραγγελία Ντογιάκου περί υποτιθέμενης διαρροής από στελέχη της ΑΔΑΕ

Ντογιάκου

Στο αρχείο έθεσε η Εισαγγελία Αθηνών την υπόθεση της υποτιθέμενης διαρροής από στελέχη της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών(ΑΔΑΕ) πληροφοριών για τις υποκλοπές, η οποία είχε ξεκινήσει τον περασμένο Νοέμβριο μετά από εντολή του πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου.

Ο Ισίδωρος Ντογιάκος είχε παραγγείλει τη διεξαγωγή της έρευνας λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τη λήξη της θητείας του, κάτι που είχε εξ αρχής σχολιασθεί αρνητικά. Εκτός αυτού, σύμφωνα με μάρτυρες της υπόθεσης, είχε κάνει ότι μπορεί για να θάψει την υπόθεση των υποκλοπών.

Ο πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε αξιολογήσει ως «διαρροή» το γεγονός ότι ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης σε καταγγελία που είχε καταθέσει προς τον Άρειο Πάγο είχε παραθέσει τους αριθμούς των τριών βουλευμάτων άρσης απορρήτου του κινητού του τηλέφωνου.

Παρέβλεψε όμως το γεγονός ότι οι επίμαχοι, απόρρητοι αριθμοί είχαν φιλοξενηθεί σε ρεπορτάζ της δημοσιογραφικής ομάδας Reporters United ενώ και ο ίδιος ο δημοσιογράφος είχε στηρίξει την έγγραφη καταγγελία του στο επίμαχο δημοσίευμα του Απριλίου 2022. Και το παρέβλεψε, ενώ ο δημοσιογράφος το είχε καταθέσει στον ίδιο στις 16 Αυγούστου 2022 σε πολύωρη συνάντηση που είχαν στον Άρειο Πάγο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δίκη Μάτι: Εισήγηση εισαγγελέα για ενοχή 9 κατηγορουμένων και απαλλαγή 12

Κων. Πολυχρονόπουλος: Μηνύει συκοφάντες του ιδίου και του «Άλλου Ανθρώπου» – «Θα με βρουν απέναντί τους»

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις