Στις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Δικαιοσύνης αναφέρθηκε ο Κ. Τσιάρας στην γενική συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Τσιάρας

Κατά τις εργασίες της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μελών της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας χαρακτήρισε θετική την ανταπόκριση του Πρωθυπουργού στα οικονομικά αιτήματα των Δικαστικών Ενώσεων που υποβλήθηκαν κατά την πρόσφατη συνάντηση τους στο Μαξίμου, υπό την προϋπόθεση ότι θα το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες και θα υπάρξει ανάκαμψη της οικονομίας.

Παράλληλα, ο κ. Τσιάρας αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που επήλθαν στο τομέα της Δικαιοσύνης, μέσω των νομοθετικών ρυθμίσεων όπως είναι οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, ίδρυση Σχολής Δικαστικών Υπαλλήλων, κ.ά.

Η πρόεδρος της ΕΔΕ Μαραγαρίτα Στενιώτη ανέφερε ότι έχει αυξηθεί το βάρος στην Δικαιοσύνη λόγω της αύξηση της εγκληματικότητας, ενώ έκανε αναφορά ότι υπάρχει αμφισβήτηση του κύρους της Δικαιοσύνης και των δικαστικών αποφάσεων, ζητώντας να τεθούν όρια στην κριτική ειδικά από τα πολιτικά πρόσωπα.

Ακόμη, η κυρία Στενιώτη ανέφερε ότι δεν πρέπει να εμπλέκουν την Δικαιοσύνη στην πολιτική, τονίζοντας ότι δεν πτοούνται οι δικαστές από τις επικρίσεις ακόμα και από τις κακόβουλες.

Στην Γενική Συνέλευση της ΕΔΕ παραβρέθηκαν ο αντιπρόεδρος της Βουλής Χαράλαμπος Αθανασίου, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Σαρμάς ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνος Αλεξανδρής, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων Ελευθέριος Σκιαδάς, ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων του Κράτους και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Ηλίας Κλάππας, η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θήβας Σωτηρία Μανάρα, εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, κ.ά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άσυλο Ανιάτων: Δυο χρόνια τελματώνει σε ανακριτή η δικογραφία για την κακουργηματική απιστία μελών του ΔΣ

Folli Follie: Η αναβολή της δίκης πλήττει την ολοκλήρωση της εξυγίανσης – Ζητά αποδέσμευση περιουσιακών στοιχείων

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις