Σκάνδαλο Siemens: Επιστρέφουν τα κατασχεθέντα σε όσους όσους αθωώθηκαν αλλά και σε όσους απαλλάχθηκαν λόγω παραγραφής

Siemens

Το τελευταίο επεισόδιο αναφορικά με το σκάνδαλο με τα «μαύρα ταμεία της Siemens», γράφτηκε σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ieidiseis.gr το δικαστήριο που δεν κατάφερε τελικά να αποδώσει ουσιαστικά δικαιοσύνη αποφάσισε σήμερα να επιστρέψει όλα τα περιουσιακά στοιχεία, τα οποία είχαν δεσμευτεί ως προϊόντα «ξεπλύματος» «μαύρου» χρήματος, προερχόμενο από δωροδοκίες και σε όσους ήταν κατηγορούμενοι και αθωώθηκαν αλλά και σε όσους απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες λόγω παραγραφής των αδικημάτων.

Όπως επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα, η δήμευση των κατασχεθέντων θα έπρεπε να έχει αποφασιστεί από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, το οποίο τον Σεπτέμβριο του 2022 απάλλαξε από όλες τις κατηγορίες, όλα τα μεγαλοστελέχη του γερμανικού κολοσσού (Γερμανούς και Έλληνες) μεταξύ των οποίων και τον Μιχάλη Χριστοφοράκο.

Αστοχία, όπως σημειώνει το ίδιο ρεπορτάζ, του Εφετείου τον Σεπτέμβριο του 2022, αποτέλεσε την αιτία να παραμείνει σε εκκρεμότητα το θέμα των κατασχεθέντων περιουσιακών στοιχείων.

Σημειώνεται ότι την απόδοση κατασχεθέντων με τόκους διεκδικούσαν όλοι οι αθωωθέντες, ενώ στους διεκδικητές ήταν και το Δημόσιο και ο ΟΤΕ, τα συμφέροντα των οποίων όπως υποστηρίζουν είχαν πληγεί από το εν λόγω σκάνδαλο.

Τελικά το Εφετείο έκανε δεκτή την εισαγγελική πρόταση σύμφωνα με την οποία έπρεπε να κηρυχθούν αθώοι και οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι απαλλάχθηκαν λόγω παραγραφής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θεσσαλονίκη: Ιδιοκτήτες ξενοδοχείου ένοχοι για τον θάνατο προσφυγόπουλου που καταπλακώθηκε από πόρτα

Υπόθεση ποινικολόγου: Δηλώσεις του δικηγόρου της Αγ. Γιαννοπούλου, Ηλία Σιδέρη (Βίντεο)

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις