Σημεία ομιλίας Γ. Κώτσηρα στην Βουλή για το Ν/Σ του Υπ. Δικαιοσύνης «Οργανικός Νόμος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και άλλες συναφείς ρυθμίσεις»

βίας

Στις καίριες και σημαντικές διατάξεις του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Οργανικός Νόμος του  Ελεγκτικού Συνεδρίου και άλλες συναφείς ρυθμίσεις», αναφέρθηκε λεπτομερώς ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Γιώργος Κώτσηρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε στους σκοπούς του εν λόγω νομοσχεδίου, δηλώνοντας ότι: « Οι σκοποί που επιτυγχάνονται με το παρόν νομοσχέδιο συνοψίζονται στα εξής:

(α) Στη συνοχή των ρυθμίσεων μεταξύ τους.

(β) Στην προσαρμογή των υφιστάμενων ρυθμίσεων στα νεότερα νομολογιακά δεδομένα.

(γ) Στη συμπλήρωση νομοθετικών κενών για να διασφαλισθεί η προάσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των ελεγχομένων με την παράλληλη ευθυγράμμιση στις διεθνείς καλές πρακτικές αποτελεσματικότητας του ελέγχου.

(δ) Στην αναβάθμιση της συνεργασίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου με τη Βουλή».

Ο κ. Κώτσηρας καταλήγοντας τόνισε ότι: «Με το παρόν νομοσχέδιο, το Υπουργείο Δικαιοσύνης συμβάλλει περαιτέρω:

  • Στην ενίσχυση του θεσμικού περιβάλλοντος λειτουργίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου και, ιδιαίτερα, στο ελεγκτικό του σκέλος.

 

  • Στον εκσυγχρονισμό του συστήματος δικαιοσύνης.

 

  • Στην ενίσχυση της χρήσης των εργαλείων της τεχνολογίας.

 

  • Στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του δικαστικού συστήματος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις