Σέρρες: Για υπεξαίρεση κειμηλίων καταδικάστηκαν Μητροπολίτης και Πρωτοσύγκελος

υπεξαίρεση

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης καταδίκασε έναν Μητροπολίτη και έναν Πρωτοσύγκελο για υπεξαίρεση αντικειμένων μεγάλης αξίας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για κειμήλια από τον Ιερό Ναό Τίμιου Προδρόμου στην Αγγίστα Σερρών και o Μητροπολίτης Ζίχνης και Νευροκοπίου και ένας Πρωτοσύγκελος καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών.

Το δικαστήριο τους έκρινε ένοχους, αναγνωρίζοντάς τους το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, ενώ αποφάσισε να μετατρέψει την ποινή προς 5 ευρώ ημερησίως κι ανέστειλε την εκτέλεσή της ενόψει της δευτεροβάθμιας δίκης στο Εφετείο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο πρόκειται για ιερά κειμήλια, όπως δισκοπότηρα και σταυρό, χρονολογίας πριν από το 1830, που επρόκειτο να δοθούν για συντήρηση και επισκευή. Έγινε καταγγελία από άτομο που θέλησε να τα φωτογραφήσει για τις ανάγκες συγγραφής βιβλίου. Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν την κατηγορία. Το δικαστήριο αθώωσε για την ίδια υπόθεση έναν ιερέα.

Πηγή: voria.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ισόβια και στο Εφετείο στον 62χρονο Ρεθυμνιώτη για την δολοφονία της Τόνιας! Ακόμη και σήμερα δεν έχει βρεθεί το πτώμα της

Κακοκαιρία: Κλειστά τα δικαστήρια την Παρασκευή – Τι εξαιρείται

Χάρης Κονδύλης: Αδικαιολόγητες οι απορρίψεις δικηγόρων για τα ΕΣΠΑ ψηφιακών υποδομών

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις