Σε αποχή και οι δικηγόροι Κυπαρισσίας – «Ρυθμίστε το χάος των δικαστικών προθεσμιών»

Κυπαρισσίας

Μαζί με τους δικηγόρους της Βέροιας από τα καθήκοντά τους απέχουν και οι δικηγόροι της Κυπαρισσίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας συνεδρίασε εκτάκτως, σήμερα Δευτέρα 05 Απριλίου με τηλεδιάσκεψη, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου Αθανάσιου Πετρόπουλου και ομόφωνα αποφάσισε «αποχή των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας από τα καθήκοντά τους για το χρονικό διάστημα από 06 Απριλίου 2021, ημέρα Τρίτη μέχρι και 09 Απριλίου 2021, ημέρα Παρασκευή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαξίωση και τον εμπαιγμό όχι μόνο του κλάδου μας και του κύρους της δικαιοσύνης αλλά και του συνόλου των λειτουργών αυτής, με την καθυστερημένη έκδοση ΚΥΑ και το αιφνιδιαστικό άνοιγμα κάποιων διαδικασιών».

Επιπλέον οι δικηγόροι της Κυπαρισσίας ζητούν από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Δικαιοσύνης να αναλάβει άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία για την ενιαία ρύθμιση όλων των προθεσμιών (πολιτικών και ποινικών υποθέσεων) με συγκεκριμένη χρονική αφετηρία και να παραταθεί σε μεταγενέστερο χρονικό σημείο την έναρξη διενέργειας πλειστηριασμών, συνεκτιμώντας την κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα λόγω των συνεπειών της πανδημίας. Την Παρασκευή 9 Απριλίου το ΔΣ θα συνεδριάσει εκ νέου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απέχουν οι Δικηγόροι της Βέροιας – «Εμπαιγμός η πάντα καθυστερημένη ΚΥΑ»

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις