Πρώην ντράμερ Πυξ Λαξ: Απαλλαγή για 2 καταγγελίες ζητά η εισαγγελέας – Παραγραφή για δύο περιπτώσεις

Πυξ Λαξ
Πυξ Λαξ

Ο γνωστός ντράμερ κατηγορείται ότι παρενόχλησε σεξουαλικά κατά το διάστημα από το 2007 – 2015 σε κάμπινγκ του νομού Ηλείας το χρονικό διάστημα 2007-2015

Την απαλλαγή λογω αμφιβολιών του 70χρονου πρώην συνεργάτη των Πυξ Λαξ για δυο από τις τέσσερις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης για τις οποίες κατηγορείται ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ενώπιον του οποίου δικάζεται για δεύτερη υπόθεση κακοποίησης ανηλίκων ο μουσικός. Πρόκειται για τη δεύτερη δίκη, την οποία αντιμετωπίζει ο 70χρονος και αφορά σε τέσσερα κορίτσια, τα οποία σύμφωνα με την κατηγορία, ο γνωστός ντράμερ παρενόχλησε σεξουαλικά κατά το διάστημα από το 2007 – 2015 σε κάμπινγκ του νομού Ηλείας το χρονικό διάστημα 2007-2015.

Με την πρόταση της η εισαγγελέας ζήτησε και την ενοχή του 70χρονου μουσικού για γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανηλίκων για τις άλλες δυο καταγγελίες σε βάρος του, οι οποίες όμως έχουν παραγραφεί. «Μπορώ να πω ότι είναι πολύ πιθανό τα πράγματα να έχουν συμβεί ακριβώς όπως εξιστορήθηκαν από τα παιδιά, όμως σε αντικειμενικά νομικά πλαίσια θεωρώ ότι δεν υπάρχει πλήρης απόδειξη για όλες τις κατηγορίες. Δεν υπάρχει πολλές φορές λογική αληθοφάνεια σε αυτά που λένε. Ίσως να πρόκειται και για ψευδείς αναμνήσεις…» ανέφερε και συμπλήρωσε πως «όπως έχουν ειπωθεί από τα παιδιά δεν υπάρχει, συνοχή, αληθοφάνεια και τα υπόλοιπα κριτήρια που θέτει η επιστήμη για να αξιολογήσουμε. Η μνήμη είναι υποκειμενική και μπορούν να εμφυτευθούν και ψευδείς αναμνήσεις».

Αναφορά έκανε η εισαγγελική λειτουργός και στους γονείς των κοριτσιών για τους οποίους σημείωσε: «Οι γονείς με ξεπέρασαν, καθώς ενώ βίωναν καταστάσεις σε ενεστώτα χρόνο το άφησαν να περάσει τότε έτσι, αφήνοντας ένα εν δυνάμει κατά τη κρίση τους παιδόφιλο να γίνει ο κίνδυνος για άλλα παιδιά. Αποδυνάμωσαν την αποδεικτική διαδικασία της παρούσας δίκης. Μου αφήνουν κενό. Δε μπορώ να διανοηθώ ότι κάθονται σε ένα καφενείο και βλέπουν κάποιον με ένα παιδί σε μια αιώρα και δεν κάνουν τίποτα».

Η πρώτη υπόθεση

Υπενθυμίζεται, ότι ο 70χρονος πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ πριν από λίγους μήνες κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία σε δεύτερο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, για γενετήσιες πράξεις με μία ανήλικη στον Ωρωπό, κατά το χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2013. Στην απόφαση είχαν μειοψηφήσει 3 ένορκοι που έκριναν ότι είναι αθώος λόγο αμφιβολιών. Το δικαστήριο είχε χορηγήσει στον κατηγορούμενο δυο ελαφρυντικά με την ποινή του να μειώνεται από 12 χρόνια κάθειρξης στον πρώτο βαθμό, σε πέντε έτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ 


Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις