Προανακριτική: «Άγριο» εξώδικο Καλογρίτσα – Καλέστε τους Χούρι!

Καλογρίτσας

Πλήρης επιβεβαίωση της «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» αλλά και του eReportaz.gr σχετικά με τις ραγδαίες εξελίξεις στην Προανακριτική. Με εξώδικό της η εταιρεία «Τοξότης» ζητεί την κλήση των Σάμερ και Φουάντ Χούρι προκειμένου να καταθέσουν και να κατονομάσουν ποιους εννοούν ως White Porscha και Λευκό Οίκο.

Υπενθυμίζεται ότι από την Κυριακή σε αποκλειστική συνέντευξη στην «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» ο μάρτυρας-κλειδί Κυριάκος Τόμπρας είχε επισημάνει ότι παρότι γνωρίζει σε ποιους αναφερόταν ο συντάκτης των email Φουάντ Χούρι εντούτοις δεν επρόκειτο να καταθέσει σχετικά υπό το φόβο της διάψευσης. Μάλιστα ο γνωστός Οικονομολόγος ανέφερε ότι η μη κλήση του κ. Χούρι ήταν προκλητική καθώς κινδυνεύει η προανακριτική να μετατραπεί σε «φαρσοκωμωδία» καθώς δεν νοείται να διερευνηθεί το πολιτικό παρασκήνιο το οποίο ενδεχομένως υπήρξε χωρίς την εξέταση του ανθρώπου ο οποίος συνέταξε τα επίμαχα email.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με πληροφορίες του eReportaz τα μέλη της πλειοψηφίας εξέφραζαν τον προβληματισμό τους για το κατά πόσο μπορούν να κληθούν οι επιχειρηματίες της CCC από την Επίτροποι καθώς ως γνωστόν ερευνώνται και από τις εισαγγελικές Αρχές κατόπιν μήνυσης του «Τοξότη».

Ωστόσο νομικοί κύκλοι εκτιμούσαν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί καθώς οι μεγιστάνες των κατασκευών ελέγχονται από την εισαγγελία για άλλου είδους αδικήματα και όχι γι αυτά τα οποία αφορούν το Νίκο Παππά.

Αναλυτικά το εξώδικο ΚαλογρίτσαΚαλογρίτσας Καλογρίτσας Καλογρίτσα Καλογρίτσα

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Για προσπάθεια του Χρήστου Καλογρίτσα «να υποκαταστήσει την Προνακριτική Επιτροπή, υποδεικνύοντας μάρτυρες που πρέπει να εξεταστούν» κάνουν λόγο τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική Επιτροπή. Επιπλέον, σημειώνουν ότι «ο ίδιος ανέλαβε την καθοδήγηση της ΝΔ για τις πρωτοβουλίες που αυτή πρέπει να αναπτύξει», κάτι που σύμφωνα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «αποδεικνύει το μέγεθος της σκευωρίας και την ανεπανόρθωτη έκθεση και τον διασυρμό της πλειοψηφίας».

Αναλυτικά η δήλωση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική Επιτροπή αναφέρει:

«Ο βασικός μάρτυρας της ΝΔ αποκαλεί την διαδικασία της Προανακριτικής φίασκο και παρωδία.

»Μας γνωστοποιήθηκε σήμερα η από 13-4-2021 ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ, ΑΙΤΗΣΗ & ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ του Χρήστου Καλογρίτσα προς την Προανακριτική με την οποία, πριν καν καταστεί μάρτυρας ο ίδιος ως βασικός πρωταγωνιστής της υπόθεσης, εφόσον η πλειοψηφία δίνει αγώνα εντός αυτής για να βγάλει από το ντεκόρ το κεντρικό πρόσωπο και χωρίς να έχει κανένα δικαίωμα προς τούτο, προβαίνει στα εξής:

α) κάνει υποδείξεις για τις εργασίες της Προανακριτικής αναφορικά για τους μάρτυρες που πρέπει να κληθούν και τον τρόπο της εξέτασής τους
β) κάνει συστάσεις και υπαγορεύει «γραμμή» στην ΝΔ και
γ) χαρακτηρίζει την Επιτροπή φιάσκο και παρωδία

Από όλους διαπιστώνεται ότι η διαδικασία της προανακριτικής είναι μια απέλπιδα προσπάθεια για δημιουργία εντυπώσεων χωρίς ίχνος αποδεικτικού υλικού για την στοιχειοθέτηση οποιασδήποτε κατηγορίας εναντίον του Νίκου Παππά.

Η δε προσπάθεια του Χρήστου Καλογρίτσα να υποκαταστήσει την Προνακριτική Επιτροπή, υποδεικνύοντας μάρτυρες που πρέπει να εξεταστούν, ενώ ο ίδιος αποφεύγει να καταθέσει, είναι καταφανώς αντιφατική, παράλογη και κινείται στο όριο της γραφικότητας.

Το γεγονός δε ότι συγχρόνως ο ίδιος ανέλαβε την καθοδήγηση της ΝΔ για τις πρωτοβουλίες που αυτή πρέπει να αναπτύξει αποδεικνύει το μέγεθος της σκευωρίας και την ανεπανόρθωτη έκθεση και τον διασυρμό της πλειοψηφίας και μαζί με αυτήν και βασικών κοινοβουλευτικών θεσμών καθώς και της ίδιας της Προανακριτικής Επιτροπής την οποία χαρακτηρίζει φιάσκο και παρωδία.

Η διαδικασία στην Προανακριτική θα αποδειχτεί το Βατερλώ της Γελοιότητας των εμπνευστών της.

Η απάντηση της ΝΔ

«Ο πανικός του ΣΥΡΙΖΑ πριν ακόμη ξεκινήσει η εξέταση των μαρτύρων ειναι έκδηλος. Προσπαθεί να ανακαλύψει δήθεν προσκόμματα στη διαδικασία και εχει το άγχος να σχολιάζει ακόμα και τα αιτήματα των μαρτύρων προς εξέταση. Η διαδικασία θα ακολουθηθεί στο ακέραιο και οι μάρτυρες θα εξετασθούν οπως η Επιτροπή θα αποφασίσει. Καταλαβαίνουμε ότι είναι λυπηρό για το ΣΥΡΙΖΑ αλλα το κουβάρι των αποκαλύψεων ξεκίνησε απο τους ίδιους τους τους φίλους. Η ανησυχία τους έκδηλη αλλα ας κρατήσουν την ψυχραιμία τους. Θα την χρειασθούν σίγουρα κατα την εξέταση των μαρτύρων», δηλώνουν οι βουλευτές της ΝΔ μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προανακριτική για Παππά: Ξεκινούν την Πέμπτη οι καταθέσεις μαρτύρων με Κ. Τόμπρα ή Χ. Καλογρίτσα

ΣτΕ: Άκυρο στις αιτήσεις αναστολής της εισπρακτικής εταιρείας Σιούφα – Βαριές ποινές!

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις