Προανάκριση για την απόπειρα απάτης εις βάρος του προέδρου του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου

επιμελητηρίου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται προανάκριση επιτελών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου για την εξάρθρωση σπείρας που δρα στο νησί, η οποία αποπειράθηκε, μεταξύ άλλων, να εξαπατήσει και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Γιάννη Πάππου.

Οπως έγραψε η «δημοκρατική», οι οργανωμένοι απατεώνες υποδύονται συνήθως αιρετούς προκειμένου να πείσουν ανυποψίαστους επιχειρηματίες ότι θέλουν να παραγγείλουν προϊόντα από τις επιχειρήσεις τους και στην πορεία να τους επιστρέψουν σε λογαριασμούς τους πλεονάζοντα της αξίας παραγγελίας χρηματικά ποσά που από δήθεν λάθος τους κατέθεσαν.

Οι απατεώνες στη Ρόδο έχουν πλέον αποθρασυνθεί αφού πέραν των χρημάτων που επιδιώκουν να εξασφαλίσουν παράνομα δεν διστάζουν να προσπαθούν να αποκτήσουν και εμπορεύματα.

Ενδεικτική της καταστάσεως που τείνει να διαμορφωθεί είναι υπόθεση απόπειρας απάτης εις βάρος της επιχείρησης του προέδρου του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Γιάννη Πάππου και συγκεκριμένα του καταστήματος σούπερ μάρκετ ιδιοκτησίας του στην οδό Καναδά.

Ιστορικό

Το ιστορικό της υπόθεσης, όπως περιγράφεται από την διευθύντρια της επιχείρησης του προέδρου του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου στην μήνυση που υπέβαλε έχει ως εξής:
Την 28η Ιανουαρίου 2021 και περί ώραν 16:00 καλεσε τηλεφωνικά στο υποκατάστημα επί της οδού Καναδά στην Ρόδο, άτομο που είπε πως ονομάζεται Μ. Ν. από κινητό τηλέφωνο. Παρουσίασε στην υπάλληλο ΑΦΜ ο οποίος ανήκει στην Α’ Δ.Ο.Υ. Αθηνών στην επωνυμία ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ-ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ-ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΡΕΑΤΩΝ και μιλώντας με την υπεύθυνη ταμείων της ανέφερε πως θέλει να παραγγείλει 36 τεμάχια από φιάλες JONNIE WALKER RED των 700 ml. 60 τεμάχια JONNIE WALKER BLACK των 700 ml. 12 τεμάχια JACK DANIELS των 700 ml. 36 τεμάχια ABSOLUT VODKA BLUE των 700 ml και 24 τεμάχια CHIVAS REGAL των 700 ml. όλα μαζί συνολικής αξίας 4213.31 ευρώ.

Για τον σκοπό αυτό ανέφερε ότι το προαναφερθέν ποσό θα το πίστωνε μέσω IBΑΝ σε λογαριασμό ο οποίος είναι συνδεδεμένος με το κατάστημα Πάππου. Η υπεύθυνη ταμείων άμεσα με ενημέρωσε τηλεφωνικά για την παραπάνω παραγγελία και η διευθύντρια της επεσήμανε ότι θα πρέπει να ελέγξουν ότι όντως τα λεφτά πιστώθηκαν.

Σε επόμενη τηλεφωνική επικοινωνία μετά από ένα τέταρτο περίπου ο ανωτέρω ξανακάλεσε και υποστήριξε ότι κατέθεσε το προαναφερθέν χρηματικό ποσό. Στο λογιστήριο του καταστήματος όμως δεν φαινόταν καθόλου η πίστωση του χρηματικού ποσού.
Σε επόμενη επικοινωνία έστειλε μέσω EMAIL ένα έγγραφο αποδεικτικό συναλλαγής από μεταφορά χρηματικού ποσού στο οποίο φαινόταν ότι από λογαριασμό Τράπεζας ATTICA BANK, που του ανήκε πιστωνόταν το χρηματικό ποσό της παραγγελίας στον λογαριασμό του καταστήματος.

Η υπεύθυνη ταμείων ενημέρωσε τη διευθύντρια πως στο λογιστήριο δεν φαινόταν η ηλεκτρονική συναλλαγή ενώ ο καλών υποστήριζε ακόμα ότι τα χρήματα είχαν κατατεθεί και ότι τα ήθελε πίσω.

Περί την 18:00 της ιδίας ημέρας εμφανίστηκε στο κατάστημα ένας οδηγός ταξί για να παραλάβει την προαναφερθείσα παραγγελία για να εξυπηρετήσει τον κουμπάρο του. Οπως ενημερώθηκε κι αυτός δεν κατέστη δυνατή η παράδοση της παραγγελίας καθότι η συναλλαγή δεν είχε πραγματοποιηθεί.

Πηγή: dimokratiki.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χανιά: Στον ανακριτή 50χρονος κατηγορούμενος για ασέλγεια σε ανήλικο

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις