Πόρος: Ποινική δίωξη στους δύο Τούρκους που συνελήφθησαν για κατασκοπεία – Πότε θα απολογηθούν

Πυρήνων

Υπό κράτηση παραμένουν μέχρι και την Παρασκευή (22/9) οι δύο Τούρκοι που συνελήφθησαν για κατασκοπεία με drone στον Πόρο.

Την Τρίτη (19/9), ο ανακριτής άσκησε δίωξη στους δύο συλληφθέντες για κατασκοπεία εις βάρος της χώρας και παραπέμφθηκαν για ανάκριση, ενώ η κράτησή τους θα παραταθεί.

Οι δύο Τούρκοι, 58 και 48 ετών, μέχρι τώρα ισχυρίζονται ότι βρέθηκαν στην Ελλάδα για «τουρισμό» και σήμερα το πρωί βρέθηκαν στα δικαστήρια στον Πειραιά για να απολογηθούν.

Ο ένας δηλώνει ιδιοκτήτης εταιρίας εμπορίας συστημάτων κουζίνας και ο άλλος συνταξιούχος οδοντίατρος.

Οι δύο Τούρκοι κυκλοφορούσαν με δυο πανάκριβες μοτοσυκλέτες, και πάνω τους βρέθηκαν δυο ψηφιακές κάμερες και μια μικροκάμερα, ενώ στο drone αξίας 1.300 ευρώ που διέθεταν βρέθηκε στη μνήμη του πλάνα από τη ναυτική εγκατάσταση διάρκειας 90 δευτερολέπτων από ύψος 50 μέτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δίκη Τοπαλούδη: Απόρριψη των αιτημάτων αναίρεσης των καταδικασθέντων προτείνει η εισαγγελέας

Πρόεδρος και Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου: «Η Δικαιοσύνη που απονέμεται με καθυστέρηση, προχειρότητα και αδιαφορία δεν είναι Δικαιοσύνη»

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις