Ποινική δίωξη σε βάρος των μελών του κυκλώματος εικονικών κλοπών πολυτελών οχημάτων

ανταλλακτικών

Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα ασκήθηκε κατά περίπτωση σε βάρος των έξι εμπλεκομένων στο κύκλωμα που φέρεται να δηλώνε ψευδείς κλοπές αυτοκινήτων, εισπράττοντας υψηλά χρηματικά ποσά από τις ασφαλιστικές εταιρίες, ενώ φερονται επίσης να επανασυναρμολογουσαν τα αυτοκίνητα και να τα μεταπωλουσαν.

Ο εισαγγελέας άσκησε διωξη για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της απόπειρας απάτης άνω των 120.000 ευρω, της ψευδούς καταγγελίας και της παράνομης οπλοκατοχής (σε βάρος ενός κατηγορούμενου).

Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε ανακριτή, όπου αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία.

Οι απάτες

Η συμμορία, προχωρούσε σε εικονικές κλοπές των οχημάτων που της ανήκαν, τα διέλυε και αφού δήλωνε την κλοπή στις ασφαλιστικές και εισέπραττε τις αποζημιώσεις, στη συνέχεια τα συναρμολογούσε και τα πούλαγε κανονικά, βάζοντας στην τσέπη εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας του Αερολιμένα Αθηνών μετά από έρευνα κατάφεραν να βάλουν στο χέρι το κύκλωμα να περάσουν χειροπέδες σε έξι άτομα – μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε επιχείρηση με ταυτόχρονη είσοδο παρουσία δικαστικών λειτουργών στις οικίες των εμπλεκομένων, σε αποθήκη στη Μεταμόρφωση αλλά και στην εταιρία. Από τις έρευνες κατασχέθηκαν πλήθος κινητών τηλεφώνων ηλεκτρονικών υπολογιστών και 122 πολυτελή οχήματα τα οποία εξετάζεται η νομιμότητα κατοχής και η προέλευση τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Oμολόγησε την επίθεση με βιτριόλι έναν χρόνο μετά

Το ξέσπασμα της Ιωάννας: «Σκοπός της ήταν να με σκοτώσει. Όταν δεν το κατάφερε, έψαχνε τρόπο να συνεχίσει το εγκληματικό σχέδιο της»

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις