Πλημμύρες στη Μάνδρα: Διακόπηκε η δικάσιμος για τη Δούρου – Θετικό στον κορονοϊό μέλος της έδρας

Πλημμύρες στη Μάνδρ
Πλημμύρες στη Μάνδρ

Πλημμύρες στη Μάνδρα: Στο εδώλιο της πολύκροτης δίκης κάθονται συνολικά 21 πρόσωπα, που αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, της σωματικής βλάβης εξ αμελείας, της πλημμύρας εξ αμελείας και της παράβασης καθήκοντος.

Για την ερχόμενη Παρασκευή διέκοψε η δίκη για τη Μανδρα καθώς ένα μέλος του δικαστήριο νοσεί με κορονοιο. Η Ρενα Δούρου που επρόκειτο να απολογηθεί σήμερα είχε φτάσει από το πρωί και προετοιμάζονταν για την απολογία της, η οποία τελικά μεταφέρθηκε για την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου

Αναμένεται να επικαλεστεί πραγματογνωμοσύνες και έργα που έγιναν επί των ημερών της για την βελτίωση της αντιπλημμυρικής προστασίας, αλλά και τη σφοδρότητα του καιρικού φαινομένου που έπληξε την Αττική εκείνες τις ημέρες, το οποίο σύµφωνα µε τους επιστήµονες συµβαίνει µία φορά στα 200 χρόνια και αποτέλεσε αντικείµενο έρευνας διεθνών διερευνητικών κέντρων.

Μάλιστα, αναμένεται να αναφερθεί σε 163 αντιπλημμυρικά έργα ύψους μισού δις ευρώ, που είτε ολοκληρώθηκαν, είτε βρίσκονταν σε εξέλιξη την περίοδο εκείνη, υπογραμμίζοντας ότι η προηγούμενη Διοίκηση, το 2014, είχε 57 αντιπλημμυρικά έργα, προϋπολογισμού 60 εκατομμυρίων ευρώ. Αντίστοιχα, θα επικαλεστεί δύο πραγματογνωμοσύνες σχετικά με την ύπαρξη ή μη ευθυνών της περιφέρειας Αττικής, τις οποίες υπογράφουν αντίστοιχα 8 ελεγκτές της Δημόσιας Διοίκησης και 3 μηχανικοί, οι οποίοι ορίσθηκαν από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας. Σε καμία από τις πραγματογνωμοσύνες δεν επιρρίπτεται ευθύνη στις υπηρεσίες της περιφέρειας Αττικής και στην περιφερειάρχη Ρένα Δούρου.

Η κατηγορουμένη, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κάνει λόγο για προσπάθεια επίρριψης όλων διαχρονικά των λαθών της διοίκησης σε εκείνη. Σημειώνεται, ότι στο απολογητικό της υπόμνημα είχε υποστηρίξει ότι «η ανακριτική έρευνα δεν φαίνεται να στρέφεται προς τις πραγµατικές πράξεις ή και παραλείψεις που θα µπορούσαν να αφορούν τις άµεσες αρµοδιότητες ενός περιφερειάρχη, αλλά ‘‘φορτώνει’’ στην περιφερειάρχη τις αναρίθµητες, υπάρχουσες ή όχι, παραλείψεις ή πληµµέλειες του οποιουδήποτε υπαλλήλου, οποιασδήποτε υπηρεσίας της περιφέρειας».

newsbomb.gr

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις