Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: Στο φως νέες καταγγελίες

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα με «πλοκάμια» σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Συναγερμό έχει προκαλέσει στις Αρχές το κύκλωμα αντιεμβολιαστών που δρα για να εκδίδει πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης. Το κουβάρι αρχίζει να ξετυλίγεται από τον Παλαμά Καρδίτσας. Απλώνεται, δε, σε πολλές περιοχές της χώρας.

Από το Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας, όπου εκδόθηκαν 34 πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά της Covid-19, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας έχει στο επίκεντρο των ερευνών συγκεκριμένα πρόσωπα. Επιχειρούσαν να απαλλάξουν «ομοϊδεάτες» τους από την τσιμπίδα του νόμου της υποχρεωτικότητας.

Στο στόχαστρο έχουν τεθεί τουλάχιστον τέσσερα εμβολιαστικά κέντρα της Περιφέρειας. Υπάλληλοι είχαν καταφέρει να διεισδύσουν στο σύστημα και να παραχαράξουν τη διαδικασία των εμβολιασμών.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως ανάμεσα στους αποδέκτες των πλαστών πιστοποιητικών, ήταν πολλοί υγειονομικοί υπάλληλοι από διάφορες περιοχές της χώρας, με έμφαση στη Βόρεια Ελλάδα.

Για την υπόθεση της Καρδίτσας, συγκεκριμένα, ελέγχονται τέσσερις υγειονομικοί από το νοσοκομείο «Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη. Η μία εξ αυτών φέρεται να συνδέεται με συγγενική σχέση με τη διοικητική υπάλληλο του Κέντρου Υγείας Παλαμά, αλλά και τρεις ακόμη εργαζόμενοι από το νοσηλευτικό προσωπικό.

Ταυτόχρονα, εξετάζονται τα πιστοποιητικά τριών υγειονομικών από το νοσοκομείο «Μαμάτσειο» της Κοζάνης. Φέρονται να έχουν προχωρήσει σε παραχάραξη της διαδικασίας, με τη βοήθεια της ίδιας υπαλλήλου.

Την ίδια στιγμή, νέες αποκαλύψεις κάνει η εφημερίδα Πελοπόννησος. Γιατρός από το νοσοκομείο Μεσολογγίου φέρεται να πήρε δείγμα από θετικό ασθενή, για συνάδελφό του προκειμένου να βρεθεί θετικός και έτσι να μην κάνει το εμβόλιο και να μην βγει σε αναστολή.

Ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης, δήλωσε ότι η υπόθεση διερευνάται.

 

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: «Πλοκάμια» σε παραεκκλησιαστικούς κύκλους

Σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας έχει αλιεύσει συγκεκριμένα στοιχεία. Αποδεικνύουν ότι πρόκειται για μέλη ομάδων αντιεμβολιαστών, που δρουν συντεταγμένα και με συγκεκριμένη μεθοδολογία.

Ανάμεσά τους υπάρχουν δικηγόροι, γιατροί, μέλη παραεκκλησιαστικών οργανώσεων, αλλά και ακροδεξιά στοιχεία. Επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω των social media και από εκεί δίνουν κατευθύνσεις ή “βοήθεια” στα μέλη τους. Τον τελευταίο μήνα μάλιστα εντατικοποίησαν τη δράση τους. Είχαν στόχο να διεισδύσουν στο εμβολιαστικό σύστημα και να βρουν τους “αδύναμους κρίκους” της αλυσίδας.

Ο εισαγγελέας μέσω του υπουργείου Υγείας αναζητά τώρα στοιχεία από τους Ιατρικούς Συλλόγους όλης της χώρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα διοικητικά συμβούλια έχουν λάβει πλήθος μηνυτήριων καταγγελιών από τους “γνωστούς – άγνωστους” δικηγόρους των αντιεμβολιαστών.

Από τα εξώδικα αυτά, τα οποία έχουν κοινοποιηθεί σε πολλές υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, θα προσπαθήσουν να διασταυρώσουν τα στοιχεία για να καταλήξουν σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις