Πέτρος Φιλιππίδης: Συνεχίζεται σήμερα η δίκη – Χωρίς χειροπέδες ο ηθοποιός

Πέτρος Φιλιππίδης
Πέτρος Φιλιππίδης

Λίγο μετά τις 10 προσήλθε στο Μικτό Ορκωτό ο Πέτρος Φιλιππίδης συνοδεία των δικηγόρων του και οικείων προσώπων του . Για πρώτη φορά από την έναρξη της δίκης δεν φορούσε χειροπέδες επειδή είχε αποφυλακιστεί για λόγους υγείας λίγες εβδομάδες νωρίτερα . Κατά την άφιξη του στο δικαστήριο δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις αν και ο συνήγορός του ανέφερε ότι θα δοθούν μετά τη δίκη.

Έπειτα από διακοπή τριών εβδομάδων, αναμένεται σήμερα να συνεχιστεί η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Ο ηθοποιός, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προσέλθει στο δικαστήριο μαζί με την οικογένειά του και για πρώτη φορά θα δώσει το «παρών» χωρίς χειροπέδες και αστυνομική φρουρά αφού έχει αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 20.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης έμαθε το νέο της αποφυλάκισής του ενώ νοσηλευόταν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου είχε μεταφερθεί εσπευσμένα από τις φυλακές Κορυδαλλού με συμπτώματα εγκεφαλικού επεισοδίου. Λίγες ημέρες μετά, στις 6 Ιουλίου έλαβε εξιτήριο και επέστρεψε ελεύθερος στο σπίτι του.

Σύμφωνα με την δικηγόρο του, Κική Πακιρτζίδου, η επιθυμία του Πέτρου Φιλιππίδη είναι να παραστεί σε όλες τις συνεδριάσεις του δικαστηρίου, όπως έκανε μέχρι τώρα.

Η σημερινή ακροαματική διαδικασία της δίκης θα ξεκινήσει με την κατάθεση του φίλου της πρώτης καταγγέλλουσας, η οποία κατά το κατηγορητήριο βιάστηκε δυο φορές από τον ηθοποιό.

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις