Πειθαρχικές “πλάτες” σε εισαγγελική λειτουργό

ΜΚΟ

Στις καλένδες…κατέληξαν τα εξώφθαλμα πειθαρχικά ατοπήματα συγκεκριμένης εισαγγελικής λειτουργού η οποία ερευνήθηκε από τον Άρειο Πάγο εξαιτίας χειρισμού υπόθεσης που αφορούσε ζημία του Δημοσίου και εμπλοκή ανώτατων στελεχών του ελεγκτικού μηχανισμού.

Η υπόθεση η οποία σύμφωνα με πληροφορίες του dikastikoreportaz.gr διερευνώνταν, ως προς το πειθαρχικό της σκέλος, από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς η εισαγγελική λειτουργός, μετά από προκαταρκτική έρευνα την οποία διενήργησε, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι εμπλεκόμενοι ελεγκτές “έκαναν πλάτες” σε γνωστό επιχειρηματία ζημιώνοντας, με ψευδείς βεβαιώσεις, το Δημόσιο αλλά το ύψος της ζημίας ήταν τελικά κάτω από 120.000 ευρώ με αποτέλεσμα η δίωξη να είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και το αδίκημα να έχει παραγραφεί.

Το πλέον περίεργο της υπόθεσης, όπως καταγγέλλεται, είναι ότι κατά η εισαγγελέας δεν έλαβε υπόψην της τις προσαυξήσεις (που θα εκτίναζαν τη ζημία άνω των 120.000 ευρώ) αλλά και συγκεκριμένο πόρισμα της Οικονομικής Αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι τη συγκεκριμένη λειτουργό ανέλεβε να κρίνει πειθαρχικά αντεισαγγελέας του ΑΠ, η οποία όμως είχε συνεργαστεί μαζί της στο παρελθόν σε συγκεκριμένο τμήμα της εισαγγελίας.

Μετά από πολύμηνη μελέτη της υπόθεσης η ανώτερη εισαγγελική λειτουργός έκρινε ότι δεν πρέπει να ασκηθεί πειθαχρική δίωξη σε βάρος της εισαγγελέων πρωτοδικών και δυο ακόμη εισαγγελέων καθώς δεν μπορεί να “παρέμβει” στην κρίση των λειτουργών της Δικαιοσύνης. Οι εξελίξεις, όμως, αναμένονται ραγδαίες.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις