Πάτρα: Ζητήθηκε εκταφή της μικρής Τζωρτζίνας – Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών

Οι πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να ζητηθεί εκταφή και για τα άλλα δυο παιδιά…

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο θέμα του θανάτου των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, στην Πάτρα.

Μετά την Εισαγγελική παρέμβαση για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για την υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών σε διάστημα τριών ετών και την ανάληψη της υπόθεσης από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αθηνών, έντονη ήταν φημολογία που είχε αναπτυχθεί τις τελευταίες ώρες, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο εκταφής της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, φαίνεται πως σχετικό αίτημα διαβιβάστηκε με τις ίδιες πληροφορίες να αναφέρουν, ότι δεν αποκλείεται να ζητηθεί εκταφή και για τα άλλα δυο παιδιά.

Οι 2 λόγοι που οδηγούν στην εκταφή των σορών των 3 κοριτσιών

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εκταφής ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων είχε πει πως «η εκταφή είναι το ύστατο μέσο που χρησιμοποιούμε όταν υπάρχουν ενδείξεις. Για να υπάρχουν ενδείξεις πρέπει να ολοκληρωθεί η τρίτη ιατροδικαστική διερεύνηση, δηλαδή του πρόσφατου θανάτου του παιδιού και ουσιαστικά εάν μας δημιουργεί αμφιβολίες ή την ανάγκη να διερευνήσουμε περαιτέρω τα προηγούμενα γεγονότα προφανώς και θα γίνει εκταφή».

«Για να πούμε ότι προχωράμε στην εκταφή των σορών θα πρέπει να συντρέχουν οι εξής δύο λόγοι. Αρχικά θα πρέπει να έχει προκύψει ένα στοιχείο από την ιατροδικαστική εξέταση, αλλιώς δεν μπορούμε να την κάνουμε χωρίς λόγο. Δηλαδή για να επιβεβαιώσουμε κάτι που βρήκαμε ή υποπτευόμαστε για τους άλλους δύο θανάτους ή ενός ερωτήματος που προκύπτει από την εξέταση του τρίτου θανάτου. Πρέπει να υπάρχει μία ισχυρή αιτία» εξηγεί ο κ. Λέων.

Τονίζει ωστόσο πως «ο χρόνος για την εκταφή είναι εναντίον μας, καταλαβαίνετε πως η σήψη έχει ήδη προχωρήσει».

«Ελπίζουμε πως από την διερεύνηση θα φανεί η αιτία θανάτου και ο μηχανισμός θανάτου. Είναι μία πλήρης διερεύνηση πρέπει να δοθούν απαντήσεις» καταλήγει.

Γιατί άλλαξε χέρια η υπόθεση

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, Δημοσθένης Πάκος, εξήγησε τον λόγο που η υπόθεση «άλλαξε χέρια», ενώ έκανε λόγο και για «κενά».

Όπως είπε ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το γεγονός ότι ο φάκελος της υπόθεσης έφτασε στο Ανθρωποκτονιών δείχνει ότι ενδεχομένως υπάρχουν «κενά, παραλείψεις, κάποια λάθος ενέργεια».

Όσον αφορά στο πού αναμένεται να στραφεί η έρευνα, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θα πάει παντού».

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις