Πάτρα: Τηλεοπτικός καβγάς του ιατροδικαστή Λέων με τον δικηγόρο Παπαδόπουλο της Πισπιρίγκου για το πόρισμα

πόρισμα

Πάτρα: Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων και ο δικηγόρος Όθωνας Παπαδόπουλος διαφώνησαν έντονα με αφορμή το πόρισμα για τον θάνατο Μαλένας και Ίριδας

Ανέβηκαν οι τόνοι το πρωί της Τετάρτης στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ανάμεσα στον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων και τον δικηγόρο της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνα Παπαδόπουλο, με αφορμή το πόρισμα Καρακούκη-Καλόγρια για την αιτία θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας.

Αφορμή του τηλεοπτικού καυγά στάθηκε η αναρώτηση του δικηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου για το πώς οι ιατροδικαστές μπορεί να είναι σίγουροι εξετάζοντας στοιχεία που είχαν ληφθεί εδώ και χρόνια με τον πρόεδρο της ελληνικής ιατροδικαστικής εταιρείας να απαντά ότι οι συνάδελφοί του δούλεψαν ενδελεχώς πάνω στα στοιχεία επιμένοντας ότι το πόρισμά τους δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης.

«Πήραν ένα-ένα τα παλιά ευρήματα τα οποία ήταν συντηρημένα, τα έλεγξαν και έκαναν επανεξέταση σε όποια μπορούσαν», είπε ο Γρηγόρης Λέων με τον δικηγόρο της Ρούλας Πισπιρίγκου να προσπαθεί να τον διακόψει και τον ιατροδικαστή να σχολιάζει: «Ήσασταν ευγενής μέχρι τώρα, αλλά τις τελευταίες μέρες ίσως ξεφεύγουμε λίγο».

Τότε ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Παπαδόπουλος: «Δεν ξεφεύγουμε. Θα διαφωνήσω.»

Λέων: «Θα μου επιτρέψετε κύριε Παπαδόπουλε ή είστε κι εδώ συντονιστής;»

Παπαδόπουλος: «Συνεχίζετε να έχετε μια ειρωνική προσέγγιση και δεν σας τιμά.»

Λέων: «Η στάση σας τελευταία έχει αλλάξει αισθητά. Πιστεύω να το αντιλαμβάνεστε, γιατί ήσασταν ιδιαίτερα συμπαθής.»

Όταν, δε, ο Γρηγόρης Λέων αναφέρθηκε εκ νέου στο πόρισμα ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου σχολίασε «δεν μπορώ να καταλάβω, πώς τα ξέρετε όλα αυτά. Συμμετείχατε στη διαδικασία; Μόλις τώρα δεν είπατε ότι δεν έχετε το έγγραφο στα χέρια σας;» για να λάβει την απάντηση:

«Δεν διακόπτατε ποτέ. Είστε πραγματικά άλλος άνθρωπος από τη μέρα που μάθατε για αυτό το πόρισμα. Φέρτε τους αόρατους τεχνικούς συμβούλους να αντιπαρατεθούν με τους ιατροδικαστές. Έχετε άχαρο ρόλο αυτή τη στιγμή, να αντιπαρατίθεστε με ιατροδικαστές. Υπήρχε μια ψυχραιμία μέχρι τώρα από τη μεριά της υπεράσπισης, η οποία έχει χαθεί»

Δείτε τον καβγά από το 6ο λεπτό και μετά:

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις