Πάτρα: Παραδίδονται στην παιδοψυχολόγο οι ζωγραφιές της Τζωρτζίνας που δεν είχαν κατασχεθεί! (αποκλειστικό)

Πολλά ερωτήματα για το τι τελικά κατάσχεσαν ή καλύτερα δεν κατάσχεσαν οι αστυνομικές Αρχές κατά τη διάρκεια παρουσίας τους κατόπιν δικαστικής εντολής στο σπίτι της οδού Μπιζανίου προκύπτουν από το γεγονός ότι «ξέχασαν» να πάρουν ένα τετράδιο με παιδικές, σχολικές, ζωγραφιές της άτυχης Τζωρτζίνας!

Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ

Ως γνωστόν, όπως είχε αποκαλύψει η «Μ», η δικαστική λειτουργός έχει ορίσει ειδική πραγματογνώμονα- παιδοψυχολόγο οι οποία καλούνταν σε διάστημα δυο μηνών να παραδώσει το πόρισμά της και να «ξεκλειδώσει» ουσιαστικά την ψυχή του 9χρονου κοριτσιού, βασισμένη σε τρεις ζωγραφιές που είχαν βρεθεί κατά τη διάρκεια της αυτοψίας των αστυνομικών.

Το θέμα όμως είναι ότι τόσο η δικαστική λειτουργός όσο και η παιδοψυχολόγος έχουν ακόμη και σήμερα ελάχιστο υλικό σε σχέση με τις πολλές ζωγραφιές που υπήρχαν στο σπίτι της Μπιζανίου. Και αυτό γιατί μέσα σε μια σχολική τσάντα της 9χρονης, η οποία ευτυχώς δεν είχε απομακρυνθεί από το σπίτι, υπήρχε ένα τετράδιο στο οποίο «φιλοξενούνται» όλες οι σχολικές -και όχι μόνο- ζωγραφιές από το 2018 μέχρι και λίγους μήνες πριν από τον Απρίλιο του 2021 όταν και εξαιτίας της ανακοπής έμεινε τετραπληγική!

Εντοπίστηκε

Η τσάντα και το τετράδιο βρέθηκαν, κατόπιν ειδικής συνεννόησης με τη δικαστική λειτουργό και την παιδοψυχολόγο, μετά από επίσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε στο σπίτι της Μπιζανίου από συγγενικό πρόσωπο του Μάνου Δασκαλάκη το οποίο έχει πρόσβαση και τα κλειδιά της οικίας και φυσικά μετά από επικοινωνία της ανακρίτριας με τον δικηγόρο υποστήριξης της κατηγορίας, Δημήτρη Καράμπελα. Έτσι λοιπόν αύριο (Δευτέρα) ή το αργότερο την Τρίτη το τετράδιο με τις ζωγραφιές που άφησε πίσω της ως κληρονομιά η άτυχη Τζωρτζίνα αναμένεται να παραδοθεί στην ανακρίτρια, Χριστίνα Σαλάππα, και από εκεί στην παιδοψυχολόγο. Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ άλλων όπως προκύπτει από την ανακριτική διάταξη, στα έγγραφα της δικογραφίας υπάρχει ένα συγκλονιστικό μήνυμα της 9χρονη. Πρόκειται για χειρόγραφη σημείωση-ζωγραφιά η οποία βρέθηκε και κατασχέθηκε επάνω στο γραφείο του παιδικού υπνοδωματίου στο οποίο «φιλοξενούνταν» το άτυχο κορίτσι έχουσα ως επιβλέπουσα την επόπτρια μητέρα της και νυν κατηγορούμενη.

Σε ένα κομμάτι χαρτί η Τζωρτζίνα είχε γράψει «Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΒΓΑΛΕ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΟΥΡΛΙΑΧΤΟ» χωρίς, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τη δικογραφία, να συνοδεύεται το κείμενο αυτό από κάποια άλλη ζωγραφιά.

Διαβάστε επίσης

Πάτρα: Κούγιας για Πισπιρίγκου – Διοικητής μεγάλου νοσοκομείου μου ζήτησε να αναλάβω την υπεράσπισή της

Δικηγόρος οικογένειας Καρολάιν: Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δεν είναι πια πατέρας, είναι ένας ξένος

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις