Πάτρα: Επιστημονικός χλευασμός για την κατάθεση Δημακοπούλου

Πάτρα

Πάτρα: Με το στόμα ανοιχτό παρακολούθησε η επιστημονική κοινότητα τα όσα κατέθεσε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για την υπόθεση της Πάτρας η τεχνική σύμβουλος της κατηγορουμένης Ουρανία Δημακοπούλου.

του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ 

Μεταξύ άλλων η κυρία Δημακοπούλου επεσήμανε ότι η άτυχη Τζωρτζίνα δεν κατέληξε από υπερβολική δόση κεταμίνης σε συνδυασμό με την ουσία μιδαζολάμη την οποία αποκάλυψε η “ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ” αλλά ότι η αιτία θανάτου οφείλεται σε ατροφία των βασικών οργάνων όπως η καρδιά, οι πνεύμονες και τα νεφρά. Παράλληλα χαρακτήρισε την δόση κεταμίνης η οποία χορηγήθηκε στην εννιάχρονη κόρη της οικογένειας Δασκαλάκη ως “θεραπευτική”, υπερτονίζοντας ότι πρόκειται για μια αθώα ουσία η οποία δεν σκοτώνει.

Πάραυτα η κυρία Δημακοπούλου δεν απάντησε γιατί χορηγήθηκε η θεραπευτική δόση κεταμίνης -όπως υποστηρίζει η ίδια- στο κορίτσι από την Πάτρα και από ποιον, από τη στιγμή που όπως προκύπτει από επίσημη ανακοίνωση του νοσοκομείου δεν υπήρχε σκεύασμα το οποίο να έλειπε.

Επιπλέον διακεκριμένα μέλη της επιστημονικής κοινότητας με τα οποία επικοινώνησε το eReportaz υπενθύμιζαν τα εξής βασικά:

  1. Ότι δεν υπάρχει θεραπευτική δόση κεταμίνης. Κεταμίνη συνήθως χορηγείται σε χειρουργικές επεμβάσεις από ειδικό αναισθησιολόγο κατά τη διάρκεια της αναισθησίας. Η Τζωρτζίνα δεν υπεβλήθη σε καμία είδους επέμβαση,
  2. Την ώρα που οι γιατροί εισήλθαν στο δωμάτιο του μικρού κοριτσιού εκείνο ήταν ήδη νεκρό, καθώς είχε κυάνωση γύρω από το στόμα και μυδρίαση. Ως εκ τούτου τα όργανα της δεν λειτουργούσαν με αποτέλεσμα ακόμη και να χορηγούνταν για ένα δυσεξήγητο λόγο κεταμίνη εκείνη δεν θα είχε μεταβολισθεί,
  3. Υπενθυμίζουν ότι εκτός από κεταμίνη ανιχνεύθηκε και ο μεταβολίτης της ουσίας, δηλαδή η νορκεταμίνη,
  4. Επισημαίνουν ότι εκτός από κεταμίνη χορηγήθηκε και μιδαζολάμη κάτι που δημιούργησε ένα εκρηκτικό μείγμα και έστειλε την Τζωρτζίνα στον άλλο κόσμο,
  5. Σημειώνουν τέλος ότι η κεταμίνη είναι ασφαλής ουσία όταν χορηγείται από ειδικευμένο γιατρό σταδιακά και σε μικρές δόσεις κατά τη διάρκεια επεμβάσεων. Όχι όταν χορηγείται από άσχετο με ιατρική επιστήμη ο οποίος έχει δολοφονική πρόθεση.

Δείτε το σχόλιο του Πέτρου Κουσουλού σχετικά με την κατάθεση της κυρίας Δημακοπούλου

@ereportaz.gr Πάτρα: Το σχόλιο του Πέτρου Κουσουλου για την κατάθεση Δημακοπούλου @petroskousoulos, #patra, #pispirigkou #tiktokgreece, #dimakopoulou ♬ πρωτότυπος ήχος – ereportaz.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ΕΔΕ αντέδρασε δηλώσεις του Στ. Κασσελάκη ότι «γουστάρει» να «ξεδοντιάσει» το σύστημα των δικαστικών και δημοσιογράφων

Πάτρα: Ένταση στη δίκη Πισπιρίγκου – Ξέσπασμα Κούγια – Κατηγορεί το δικαστήριο για μεροληψία

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις