Πάτρα – Δίκη Πισπιρίγκου: Μόλις έφθασε ο Μάνος Δασκαλάκης – Καθυστερεί η δίκη λόγω στάσης εργασίας

Πάτρα- Δίκη Πισπιρίγκου: Καθυστερεί η δίκη λόγω στάσης εργασίας

 

Στις 10.30 ξεκίνησε η διαδικασία λόγω στάσης εργασίας πραγματοποίησαν οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Ήδη έχουν προσέλθει ο Ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, που έκανε τη νεκροψία-νεκροτομή της Τζωρτζίνας, ο Ανδρέας Ηλιάδης, Θεράπων Ιατρός και επικεφαλής της ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου στο Ρίο και ο κ. Παπαγιάννης, ο ιατρός καρδιολόγος που τοποθέτησε τον βηματοδότη στην 8χρονη τότε μαθήτρια. Από την πλευρά της υπεράσπισης έχει ήδη προσέλθει η Ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου. Μέχρι στιγμής δεν έχουν εμφανιστεί η κατηγορούμενη , οι συγγενείς της και ο Μάνος Δασκαλάκης , ο οποίος θα καταθέσει πρώτος σήμερα.

Αλέξης Κούγιας: «Πρώτα ανακάλυψαν τη δράστη και μετά δημιούργησαν την υπόθεση»

Πρωτοφανής η κατηγορία είπε ο Αλέξης Κούγιας στο δικαστήριο. Οπως είπε κ. Μπουζιάνης είχε ζητήσει να γίνει εκταφή της Τζωρτζίνας για να γίνει εξέταση για κεταμίνη, πράγμα που απέρριψε η κ. Σαλάππα κατόπιν υπόδειξης της Χαράς Σπηλιοπούλου, που όπως λέει ότι έχουν συγγένεια.

Ο συνήγορος της κατηγορούμενης αγορεύοντας στο δικαστήριο είπε ότι οι γιατροί ήξεραν από την περίπτωση της Μαλένας πως η οικογένεια Δασκαλάκη ενδεχομένως να κινείτο δικαστικά σε βάρος των γιατρών μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας καθώς το είχαν κάνει ήδη στο πρώτο τους παιδί.

Ο συνήγορος της κατηγορούμενης αγορεύοντας στο δικαστήριο είπε ότι οι γιατροί ήξεραν από την περίπτωση της Μαλένας πως η οικογένεια Δασκαλάκη ενδεχομένως να κινείτο δικαστικά σε βάρος των γιατρών μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας καθώς το είχαν κάνει ήδη στο πρώτο τους παιδί.

Λέει ότι η υπεράσπιση δεν βοήθησε καθόλου την κατηγορουμένη. Έκανε λόγο για κλαρινογαμπρούς που έβγαιναν στα παράθυρα. Έκανε αναφορά με αιχμές για τις εκπομπές της Ζήνας Κουτσελίνη και της Τατιάνας Στεφανίδου. Έχουν χορηγηθεί απίστευτα φάρμακα στην Τζωρτζίνα. Λέει ότι κακώς η Δέσποινα Σαββόγλου δέχθηκε να εργαστεί ως πραγματογνώμονας για τις ζωγραφιές της 9χρονης καθώς το κορίτσι είναι νεκρό οπότε δεν θα μπορούσε να πει κάτι για τις ζωγραφιές. Ο κ. Ράικος αγνόησε δύο ουσίες στον τοξικολογικό έλεγχο: Την λιδοκαινη και την Μιδαζολάμη. Γιατί ο κ. Ραικος απέκλεισε το ενδεχόμενο να χορηγήθηκε η κεταμίνη ενδονοσοκομειακά; Υπήρχαν ποσότητες κεταμίνης στον αναζωογονητικό σάκο. Η κ. Λευκιδου βρήκε στα ούρα της Τζωρτζίνας μόνο κεταμίνη. Αν είναι «δυνατόν» λέει! Λέει ότι το κορίτσι ήταν ζωντανό μετά τις 14.28 καθώς ακολούθησε η διαδικασία αναζωογόνησης. Μιλάει για εμβληματική δίκη. Δεν μπορεί να διαπιστωθεί η ποσότητα της κεταμίνης που χορηγήθηκε στο κορίτσι σε σχέση με αυτή που ανιχνεύθηκε μεταθανάτια.

Αν είχε δοθεί μη θεραπευτική δόση κεταμίνης θα έπρεπε να καταγράψει ταχυκαρδία.

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις