«Ουδεμία σχέση έχει με τον 53χρονο, διακινούνται συκοφαντίες», λέει ο Διαμαντής Μπασαράς, δικηγόρος του τέως διοικητή ΑΤ Κολωνού

ειρηνοδικών

Τις τελευταίες ώρες διακινείται φωτογραφία του εντολέως μου, τέως Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Κολωνού, με τον 53χρονο, στον οποίο αποδίδονται βαρύτατες ποινικές κατηγορίες για βιασμό και άλλα σοβαρά εγκλήματα σε βάρος ανήλικης.

Ο εντολέας μου ουδεμία προσωπική γνωριμία ή/και οποιουδήποτε άλλου είδους σχέση είχε/έχει με τον (φερόμενο) δράστη. Το συγκεκριμένο πρόσωπο, που είναι επιχειρηματίας και δραστηριοποιείτο στην περιοχή του Κολωνού, ουδέποτε είχε απασχολήσει το Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού, το χρονικό διάστημα που ήταν Διοικητής ο εντολέας μου (4/2019 έως 9/2020), το οποίο (Α.Τ.), εξάλλου, δεν επιλαμβάνεται αδικημάτων όπως αυτά που αποδίδονται στον 53χρονο, τα οποία είναι αρμοδιότητας του Τμήματος Ασφαλείας.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία λήφθηκε κατόπιν αιτήματος του 53χρονου – εξ όσων μπορεί να ενθυμείται ο εντολέας μου – εντός του 2019, επ’ ευκαιρία κάποιας εορτής ή εκδήλωσης, όταν ο 53χρονος βρέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού, δηλαδή σε ανύποπτο χρόνο, πολύ πριν τα αποδιδόμενα σε αυτόν εγκλήματα. Περαιτέρω, από πληθώρα φωτογραφιών που έχουν διαρρεύσει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αποδεικνύεται ότι ο (φερόμενος) δράστης, επεδίωκε να απεικονίζεται σε φωτογραφίες με διάφορα, ως επί το πλείστον, δημόσια πρόσωπα, που προφανώς κανένα από αυτά δεν γνώριζε και δεν μπορούσε να μαντέψει οποιεσδήποτε τυχόν έκνομες, μάλιστα δε τέτοιας απαξίας, πράξεις του. Αυτονοήτως, εάν ο εντολέας μου γνώριζε οτιδήποτε σε σχέση με τη δραστηριότητα που αποδίδεται στον 53χρονο, όχι μόνον θα ηρνείτο την λήψη της συγκεκριμένης φωτογραφίας, αλλά θα έπραττε τα νόμιμα και θα ενημέρωνε την αρμόδια Υπηρεσία.

Επειδή ο εντολέας μου ουδεμία σχέση έχει με οποιαδήποτε έκνομη δραστηριότητα, θα υποβάλλει μηνύσεις και θα ασκήσει αγωγές κατά όλων όσοι διακινούν τη συγκεκριμένη φωτογραφία, πόσω μάλλον συνοδευόμενη από ισχυρισμούς και διαδόσεις εν γνώσει ψευδών γεγονότων σε βάρος του. Άλλωστε, η ΕΛ.ΑΣ ήδη έχει εκδώσει σχετικό Δελτίο Τύπου, όπου γίνεται εκτενής αναφορά στην επίσκεψη της μητέρας του θύματος στο Τμήμα Ασφαλείας Κολωνού και όχι στο Αστυνομικό Τμήμα, απ’ όπου και παρεπέμφθη στην αρμόδια Υπηρεσία της Γ.Α.Δ.Α. (επισυνάπτεται σύνδεσμος με το Δελτίο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.)

Γι’ αυτούς τους λόγους, ζητείται να προβείτε άμεσα στην αποανάρτηση της συγκεκριμένης φωτογραφίας και οποιουδήποτε δημοσιεύματος αναφέρεται στο πρόσωπο του εντολέα μου, καθώς και να απόσχετε στο μέλλον από κάθε πράξη προσβολής της προσωπικότητάς του.

Διαμαντής Μπασαράς
Δικηγόρος

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις