Ομόφωνα ένοχοι οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη

Äßêç ãéá ôçí äïëïöïíßá ôçò öïéôÞôñéáò ÅëÝíçò Ôïðáëïýäç óôç Ñüäï óôï Ìåéêôü Ïñêùôü ÄéêáóôÞñéï ôçò ÁèÞíáò, ôçí ÄåõôÝñá 13 Éáíïõáñßïõ 2020. Êáôçãïñïýìåíïé óôç äßêç ãéá áíèñùðïêôïíßá êáé âéáóìü åßíáé äýï íåáñïß, 20 êáé 21 ÷ñïíþí. Ç äßêç äéåîÜãåôáé óôçí ÁèÞíá êáôüðéí áéôÞìáôïò ôïõ ÅéóáããåëÝá Åöåôþí ÄùäåêáíÞóïõ ï ïðïßïò æÞôçóå ôçí ìåôáöïñÜ ôçò õðüèåóçò åðéêáëïýìåíïò ëüãïõò áóöáëåßáò êáé äéáóÜëåõóçò ôçò äçìüóéáò ôÜîçò áí ç äßêç äéåîáãüôáí óôçí Ñüäï. (EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Ομόφωνα ένοχοι κρίθηκαν πριν από λίγο από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας και οι δύο κατηγορούμενοι για την υπόθεση του βιασμού και της δολοφονίας της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στην Ρόδο.

Η πρόεδρος τους δικαστηρίου ανακοίνωσε την ετυμηγορία κηρύσσοντας ενόχους τους κατηγορουμένους για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για ομαδικό βιασμό.

Μπράβο ακούστηκε από το ακροατήριο. Αυτή την ώρα οι δικηγόροι υπεράσπισης αγορεύουν για την αναγνώριση των ελαφρυντικών.

Στο άκουσμα της απόφασης ο πατέρας της φοιτήτριας, Γιάννης Τοπαλούδης, ξέσπασε σε κλάματα συγκινημένος, ενώ η μητέρα της Κούλα Αρμουτίδου δεν βρέθηκε εντός της δικαστικής αίθουσας.

Στο δικαστήριο κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων και έτσι σήμερα με την έναρξη της δικασίμου ανακοινώθηκε  η απόφαση των Εφετών και των ενόρκων για την ενοχή των δύο νεαρών δραστών της υπόθεσης, οι οποίοι σε πρώτο βαθμό έχουν καταδικαστεί σε ισόβια και επιπλέον 15ετή κάθειρξη.

Κατηγορούμενοι για τον θάνατο της 21 ετών φοιτήτριας, μετά από άγρια σεξουαλική κακοποίηση της, δικάζονται ένας 24χρονος και ένας 22χρονος. Οι κατηγορούμενοι κακοποίησαν σεξουαλικά την Ελένη και όταν η φοιτήτρια απείλησε πως θα τους καταγγείλει, την χτύπησαν βάναυσα και στην συνέχεια ενώ βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση την μετέφεραν σε απόκρημνη παραλία και την πέταξαν στην θάλασσα.

Η εισαγγελική εισήγηση προς το δικαστήριο ήταν να κηρύξει ενόχους τους δύο κατηγορούμενους όπως εισάγεται για αυτούς η κατηγορία, «δείχνοντας» ουσιαστικά στους δικαστές και πάλι την ισόβια και την πρόσκαιρη κάθειρξη για τους δύο νεαρούς.

Διαβάστε επίσης

Ελένη Τοπαλούδη: Το Εφετείο αποφασίζει σήμερα για τους δολοφόνους και βιαστές της φοιτήτριας

Δίκη δολοφονίας Ελένης Τοπαλούδη: Οι τελευταίες λέξεις του παιδιού μου ήταν “θα σας βρει ο πατέρας μου”

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις