Ο Δ.Σ.Α. αναλαμβάνει τη δωρεάν νομική εκπροσώπηση της οικογένειας του Α. Καργιώτη – Τι θα κάνει με το ΕΣΡ και την ΑΔΑΕ

δικηγόρων

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (Δ.Σ.Α.), κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του, αποφάσισε τη δωρεάν νομική εκπροσώπηση της οικογένειας του Αντώνη Καργιώτη, μετά το τραγικό συμβάν της 5ης Σεπτεμβρίου2023 στο λιμάνι του Πειραιά, όπως αποφάσισε να καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης κατά της πρόσφατης απόφασης αντικατάστασης του προέδρου, αντιπροέδρων και μελών της ΑΔΑΕ και του ΕΣΡ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση το Διοικητικό Συμβούλιο του Δ.Σ.Α. κατά τη σημερινή συνεδρίασή του, έλαβε τις εξής αποφάσεις:

«Α) Κατ’ αποδοχή του αιτήματος του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου, ο οποίος έχει αναλάβει να προσφέρει αμισθί τις υπηρεσίες μελών του, με γνώμονα να δικαιωθεί η μνήμη του Αντώνη Καργιώτη, ο Δ.Σ.Α. αποφάσισε κατ’ άρθρο 95 παρ. 1 θ’ Κωδ. Δικ. να ανατεθεί σε μέλος του η δωρεάν παροχή νομικών υπηρεσιών προς το σκοπό εκπροσώπησης της οικογένειας του θύματος.

Β) Υιοθετεί πλήρως κατά περιεχόμενο την κοινή ανακοίνωση του προέδρου του Δ.Σ.Α., Δημήτρη Βερβεσού και των πρώην Προέδρων του Δ.Σ.Α., Φώτιου Κουβέλη, Αντωνίου Ρουπακιώτη, Δημητρίου Παξινού, σχετικά με τις Ανεξάρτητες Αρχές (βλ. εδώ: http://bit.ly/3rNPmUb) και αποφάσισε να ασκήσει αίτηση ακυρώσεως ενώπιον του Συμβουλίου Επικρατείας κατά της πρόσφατης απόφασης για την αντικατάσταση του Προέδρου, Αντιπροέδρων και μελών της ΑΔΑΕ και του ΕΣΡ, που ελήφθη μετά τη σχετική απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής της 28.9.2023 [και συγκεκριμένα κατά των αποφάσεων υπ’ αριθμ. 280 (ΦΕΚ Υ.Ο.Δ.Δ. 1037/28-9-2023) και 281 (ΦΕΚ Υ.Ο.Δ.Δ. 1038/28-9-2023) του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό καθώς και των υπ’ αριθμ. 48024 οικ και 48025 οικ αποφάσεων του Υπουργού Δικαιοσύνης (ΦΕΚΥ.Ο.Δ.Δ. 1039/28-9-2023) με τις οποίες διορίστηκαν οι πρόεδροι, αντιπρόεδροι και τα μέλη των δύο ως άνω συνταγματικά κατοχυρωμένων Ανεξάρτητων Αρχών, ΕΣΡ και ΑΔΑΕ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καταδικάστηκε η 61χρονη Βρετανίδα για την αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”

Δίκη Πισπιρίγκου: Αύριο καταθέτει ξανά ο ιατροδικαστής Μπουζιάνης – Τι είχε πει στη δίκη

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις