Νέα Φιλαδέλφεια: Προφυλακίστηκαν και οι 40 που απολογήθηκαν σήμερα

κατηγορούμενοι
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ EDITORS. ΠΡΟΣΟΧΗ: Η φωτογραφία έχει ληφθεί χωρίς τη ρητή άδεια των εικονιζόμενων. Η δημοσίευση των χαρακτηριστικών τους γίνεται αποκλειστικά με ευθύνη του συνδρομητή. Οι συλληφθέντες χούλιγκαν από τα επεισόδια με το θάνατο του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή οδηγούνται από τη ΓΑΔΑ στον εισαγγελέα, Αθήνα, Τετάρτη 09 Αυγούστου 2023. Στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα και οι 94 από τους συλληφθέντες που πιάστηκαν αμέσως μετά τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, η πλειοψηφία των οποίων είναι από την Κροατία. Ακόμα πέντε Κροάτες που φέρονται ότι συμμετείχαν στην ομάδα η οποία προκάλεσε τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, προσήχθησαν αργά το βράδυ της Τρίτης στην Ηγουμενίτσα, ενώ ηταν έτοιμοι να ταξιδέψουν με πλοίο προς την Ιταλία, και από εκεί οδικώς για την πατρίδα τους, ενώ υπολογίζεται ότι διαφεύγουν τουλάχιστον ακόμα 50 Κροάτες χούλιγκαν. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν και οι 40 κατηγορούμενοι που απολογούντο σήμερα, 39 Κροάτες και ένας Έλληνας για την υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή και των όσων έλαβαν χώρα στο γήπεδο της ΑΕΚ..

Οι απολογίες λήφθηκαν τμηματικά και από τους τρεις ανακριτές και δεν έπεισαν με τις δικαιολογίες και τα επιχειρήματα που προέβαλαν.

Αύριο αναμένεται να συνεχιστεί η απολογία άλλων 35 κατηγορουμένων.

Παράλληλα, αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία λήψης βιολογικού υλικού (DNA) από τους κατηγορούμενους, κάτι που θα συμβάλλει στην αποκάλυψη του δράστη της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή.Τι ζήτησε ο αδερφός του Μιχάλη Κατσουρή από τη Δικαιοσύνη

«Θέλω να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον αδελφό μου» δήλωσε εξερχόμενος των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων ο αδελφός του δολοφονημένου, Μιχάλη Κατσουρή ο οποίος προσήλθε σήμερα ενώπιον της 25ης τακτικής ανακρίτριας και δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του, Σταύρο Γεωργόπουλο και Χρήστο Μαυρομάτη.

Δήλωση του αδερφού του αδικοχαμένου Μιχάλη Κατσουρή

Ο αδελφός του θύματος κατέθεσε ένα υπόμνημα-αίτημα στην ανακρίτρια με το οποίο ζητάει τη διενέργεια συγκεκριμένων ανακριτικών πράξεων «με σκοπό τη συλλογή και διατήρηση των αποδείξεων καθώς και για την εξασφάλιση των ιχνών του εγκλήματος και τη διερεύνηση της τέλεσης λοιπών αξιόποινων πράξεων.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέα Φιλαδέλφεια: Ένας Έλληνας και 26 Κροάτες κρίθηκαν προφυλακιστέοι – Οι απολογίες συνεχίζονται για άλλους 13

Στην ΜΠΑΜ που κυκλοφορεί: ΕΛ.ΑΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣ! Θα τους κρατήσετε;

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις