Μυτιλήνη: Αναβλήθηκε η κατ’ έφεση δίκη του πρωτόδικα καταδικασμένου σε ισόβια για τη δολοφονία της 24χρονης Ερατούς

δάνεια

Αναβλήθηκε για τον επόμενο Δεκέμβριο η κατ’ έφεση δίκη του πρωτόδικα καταδικασμένου σε ισόβια δολοφόνου της 24χρονης τότε Ερατούς, στο σπίτι της στη Μυτιλήνη. Η δίκη αναβλήθηκε λόγω κωλύματος του νεοπροσληφθέντος συνηγόρου υπεράσπισης.

Επεισόδια υπήρξαν αργά το μεσημέρι όταν ο δολοφόνος της Ερατούς βγήκε συνοδεία αστυνομικής δύναμης από το δικαστήριο, προκειμένου να μεταχθεί στις φυλακές. Η οικογένεια της δολοφονημένης μαζί με μεγάλο αριθμό αλληλέγγυων από γυναικείες οργανώσεις και άλλες συλλογικότητες που από το πρωί ήταν έξω από το δικαστήριο, επιχείρησαν να του επιτεθούν. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν και μετά τη μεταγωγή του δολοφόνου μεταξύ των ομάδων αλληλέγγυων και ομάδας αστυνομικών των ΜΑΤ οι οποίοι επιχείρησαν να τους διαλύσουν.

Η 24χρονη Ερατώ είχε δολοφονηθεί το Μάιο του 2019 στο σπίτι της από τον εν διαστάσει συνομήλικο σύζυγό της. Στο διπλανό δωμάτιο του σπιτιού όπου δολοφονήθηκε η γυναίκα, κοιμόταν το δίχρονο τότε παιδί τους.

Πρωτόδικα είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με ισόβια κάθειρξη και για παράνομη οπλοφορία και παράνομη οπλοχρησία και του είχε επιβληθεί η ισόβια κάθειρξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα: Από τον θάνατο της Ίριδας η κινητοποίηση των Αρχών!

Γεωργία Μπίκα: Σοβαρές ενστάσεις αλλά και παραλείψεις αναφορικά με τη δειγματοληψία DNA επισημαίνει η πλευρά της 24χρονης

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις