Μηνυτήρια αναφορά για ενδεχόμενο τέλεσης κακουργημάτων από στελέχη Πολιτικής Προστασίας, ΔΕΔΔΗΕ, ΕΥΔΑΠ

μηνυτήρια
Πεσμένο δέντρο έχει καταπλακώσει αυτοκίνητο μετά την κακοκαιρία "Μήδεια" , Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021. ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Με μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν ως εκπρόσωποι της κίνησης πολιτών «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΡΑ» οι δικηγόροι Αθηνών Δημήτρης Αρ. Φίλης και Ηλίας Χαρίτος και απευθύνεται στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, ζητείται η διερεύνηση της υπάρξεως τυχόν ποινικών ευθυνών διάπραξης σε κακουργηματική μορφή και με ενδεχόμενο δόλο του εγκλήματος της κοινώς επικίνδυνης βλάβης του άρθρου 273 παρ. 1γ Ποινικού Κώδικα που προβλέπει κάθειρξη έως 10 χρόνια αν επήλθε βαριά σωματική βλάβη ή θάνατος άλλου και κάθειρξη 10-15 ετών αν επήλθε θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων, σε σχέση με τους εμπλεκόμενους εκπροσώπους φορέων για την διαχείριση αντιμετώπισης της χιονόπτωσης που βαρύνονται με τις εν λόγω σοβαρές εγκληματικές ενέργειες.

Ειδικότερα, εκτός των άλλων, ζητείται να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ευθύνης των εκπροσώπων και διευθυνόντων την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΔΕΔΔΗΕ Αναστασίου Μάνου, της ΔΕΗ Γεωργίου Στάσση, των Περιφερειαρχών Αττικής και Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας, των διευθυνόντων την ΕΥΔΑΠ, του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, καθώς και Δημάρχων και υπευθύνων των τμημάτων Πολιτικής Προστασίας Δήμων στο βόρειο μέρος της Αττικής.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μήνυση Άκη Σκέρτσου κατά του Γιώργου Τράγκα για συκοφαντική δυσφήμιση


 

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις