Μήνυση κατά της γραμματέως του Χρ. Καλογρίτσα κατέθεσε ο Ν. Παππάς – «Η συνέχεια στις δικαστικές αίθουσες» απαντά ο επιχειρηματίας

Καλογρίτσα
Ο μάρτυρας Χρήστος καλογρίτσας κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά κατά την άσκηση των καθηκόντων του , Αθήνα, Τετάρτη, 19 Μαΐου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Τα αδικήματα της ψεύδους καταμήνυσης και της συκοφαντικής δυσφήμησης αποδίδει με μήνυση που κατέθεσε δια των συνηγόρων του στην Εισαγγελία, ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς στην επί σειρά ετών γραμματέα του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, Ευθαλία Διαμαντή, για όσα κατέθεσε στο Ειδικό Δικαστήριο.

Η μήνυση του πρώην υπουργού, που δικάζεται στο Ειδικό Δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος (πλημμέλημα), αναφορικά με την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών το έτος 2016, αφορά σκέλος της κατάθεσης της κυρίας Διαμαντή σχετικά με χρήματα που φέρονται να ”έφευγαν” από το γραφείο του εργοδότη της προς το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Η μάρτυρας κατά την συνεδρίαση της 12ης Ιανουαρίου κατέθεσε πως «Έφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα τα οποία ήταν χρήματα για βοήθεια προς το κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ). Χρήματα δινόντουσαν και σε δημοσιογράφους και σε άλλα πρόσωπα, τα οποία σχεδίαζαν την λειτουργία του καναλιού και εφημερίδας».

Κατά τον μηνυτή η αναφορά της κ. Διαμαντή είναι «ενορχηστρωμένη» και είχε συκοφαντικό σκοπό σε βάρος του. Τονίζει δε ο πρώην υπουργός πως η επίμαχη αναφορά έγινε για πρώτη φορά, σκοπίμως ενώπιον δικαστηρίου και σκοπίμως «επελέγη να γίνει δημοσίως ενώπιον δημοσιογράφων».

Μετά την ανακοίνωση του κ. Παππά για την κατάθεση της μήνυσης, ο κ. Καλογρίτσας δια των συνηγόρων του Α. Λοβέρδο και Ν. Καραχάλιο εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση:

«Εφόσον ο κ. Παππάς, όπως ο ίδιος δήλωσε, κατέθεσε μήνυση κατά της κυρίας Διαμαντή είμαι αναγκασμένος να υπενθυμίσω μια χαρακτηριστική φράση από την κατάθεσή της: ”Κακώς ο κ. Παππάς κατηγορείται μόνο για πλημμέλημα. Θα έπρεπε να κατηγορηθεί και για κακούργημα”. Τόσο επ’ αυτού όσο και επί άλλων θεμάτων η συνέχεια θα δοθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων, αποκλειστικά με δική του ή δική τους ευθύνη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Κάμελ”: Ξανά στη φυλακή ο “φόβος και τρόμος” των γυναικών στον Βόλο

Έλενα Πολυχρονοπούλου: Παμψηφεί αθώο το μοντέλο για την υπόθεση διακίνησης κοκαΐνης

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις