Μήνυσε και τους αστυνομικούς του Α.Τ. Νέας Σμύρνης ο Δημ.Τοπαλίδης! (βίντεο)

Μήνυσε και τους αστυνομικούς του Α.Τ. Νέας Σμύρνης ο Δημήτρης Τοπαλίδης μετά τον ξυλοδαρμό που υπέστη!

«Μου άσκησαν ψυχολογική βία για να μην καταθέσω μήνυση σε βάρος των δύο που με χτύπησαν – Ήταν στενοί τους φίλοι», καταγγέλλει στην «Μ»o ηθοποιός του «Μαύρου Ρόδου» και του «Έρωτα φυγά»!

Του

ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑΚΗ

 

Μήνυση και κατά των αστυνομικών οι οποίοι τον απέτρεψαν από το να κάνει καταγγελία μετά τον ξυλοδαρμό του από δύο άτομα στον δρόμο υπέβαλε ο Δημήτρης Τοπαλίδης. Ο γνωστός ηθοποιός, που συμμετέχει φέτος στις δημοφιλείς σειρές «Μαύρο Ρόδο» του MEGA και «Έρωτας φυγάς» του OPEN, καταγγέλλει στην «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» ότι μετά το επεισόδιο δέχθηκε έντονες ψυχολογικές πιέσεις από αστυνομικούς του Α.Τ. της Νέας Σμύρνης για να μην υποβάλει μήνυση κατά των δύο ατόμων που τον ξυλοκόπησαν: «Oδηγηθήκαμε όλοι μαζί στο τμήμα, κι εγώ όντας χτυπημένος σε διάφορα σημεία πονούσα αφόρητα. Tο είπα σε αστυνομικούς ότι είχα οξύ πόνο στα πλευρά, ενώ με πονούσε και το κεφάλι μου, που είχε μουδιάσει. Έφτυνα αίμα. Δεν έδωσε κανένας σημασία. Ζήτησα νερό και πάγο να βάλω σε ένα καρούμπαλο το οποίο ήταν εξωπραγματικό, εξείχε τουλάχιστον τέσσερις πόντους από τον κρόταφό μου.

 

Ο ηθοποιός μας δείχνει το σημείο στο οποίο δέχθηκε χτυπήματα από τους δύο άνδρες, σύμφωνα με τη μαρτυρία του

 

Όταν περάσαμε το κατώφλι ένας από τους αστυνομικούς φιλήθηκε και αγκαλιάστηκε με έναν από τους δράστες. Εκεί κατάλαβα ότι θα ‘‘αντιμετωπίσουμε’’ κάποια δυσκολία. Αργότερα κιόλας κατάλαβα ότι είναι στενοί φίλοι, δεν είναι απλώς γνωστοί. Ο ίδιος αστυνομικός με είχε αποτρέψει να κάνω την οποιαδήποτε κίνηση», καταγγέλλει ο ηθοποιός στην «Μ»: «Μου είπαν: ‘‘Θέλεις να κάνεις μήνυση, εάν όμως κάνεις, θα σου κάνουν και αυτοί, θα πάτε όλοι μαζί μέσα, θα ξημερώσετε στο κρατητήριο και την επόμενη μέρα εισαγγελία, ιατροδικαστής κ.ά.’’. Αυτό με απέτρεψε από το να κάνω οποιαδήποτε κίνηση, καθώς πονούσα πάρα πολύ και ήθελα άμεσα γιατρό να δω τι συμβαίνει», συμπληρώνει.

Από τα γυρίσματα της σειράς Ερωτας Φυγάς του OPEN

«…Οι μηνυόμενοι ανακριτικοί υπάλληλοι δεν εδίωξαν ως όφειλαν και ηδύναντο, καίτοι τους καταγγέλθηκε τούτο, τους δράστες των τελούμενων εγκλημάτων σε βάρος μου», αναφέρει η μήνυση που κατέθεσε ο ηθοποιός μέσω της δικηγόρου του Μαρούσκας Σπυράκη και παρουσιάζει αποκλειστικά η «ΜΠΑΜ».

Όπως αναφέρει οι αστυνομικοί: «Παρενέβησαν το καθήκον τους, αφού με εξανάγκασαν ασκώντας μου αφόρητη ψυχολογική βία, να μην ασκήσω καν το δικαίωμά μου στην υποβολή της σχετικής εγκλήσεως – μηνύσεώς μου σε βάρος των δραστών των τελούμενων και καταμηνυόμενων από εμέ εγκλημάτων εναντίον μου.

Οι μηνυόμενοι αστυνομικοί υπάλληλοι, παρά τη θέλησή μου, με υποχρέωσαν να ανεχτώ και να υποστώ την ασυδοσία σε όλο της το μεγαλείο, γεγονός που διαταράσσει, πέραν της ισορροπίας της προσωπικότητός μου, την ίδια τη συνοχή της κοινωνίας, την οποία υποτίθεται ότι προασπίζουν και διαφυλάσσουν, προξενώντας μου τεράστιο ψυχικό πόνο», σημειώνει ο ηθοποιός.

 

Το επεισόδιο

Στη μήνυση ο καταγγέλλων αναφέρεται στο επεισόδιο και στον ξυλοδαρμό που συνέβη το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης: «Επέστρεφα στο σπίτι μου με το αυτοκίνητό μου. Στον μόλις διπλανό δρόμο από το σπίτι μου συναντώ ένα φορτηγό μεταφορών – μετακομίσεων, το οποίο έχει κλείσει τον δρόμο, χωρίς καμία προειδοποίηση με κώνο ή ταινία ώστε να με προειδοποιήσει να μην μπω στον δρόμο. Εφόσον ήμουν κοντά στο σπίτι, έκανα υπομονή και περίμενα, αφού κόρναρα μία με δύο φορές μέσα από το αυτοκίνητό μου. Πέρασαν περίπου 25 λεπτά και δεν φάνηκε κανένας. Βγαίνω από το αμάξι και πάω προς το φορτηγό. Βλέπω το παράθυρα του φορτηγού και τα δύο κατεβασμένα, και κανέναν μέσα σε αυτό. Βάζω το χέρι προς το τιμόνι του φορτηγού και χτυπώ την κόρνα του φορτηγού της μηνυόμενης εταιρείας, με το σκεπτικό ότι θα αναγνωριστεί αυτή από τον ήχο της και θα εμφανιστεί κάποιος. Αφού πέρασε ακόμη ένα πεντάλεπτο, πηγαίνω πάλι προς το φορτηγό και χτυπάω την κόρνα. Εκείνη την ώρα κατηφορίζουν τον δρόμο φωνάζοντας και εξυβρίζοντας με, με τον πλέον χυδαίο τρόπο και άγριες διαθέσεις, δύο άνδρες ηλικίας 30 ετών περίπου, οι οποίοι μου έχουν εντυπωθεί εις βάθος μνήμης, εργαζόμενοι στο φορτηγό, και με γοργό βήμα έρχονται προς το μέρος μου. Εκείνη τη στιγμή τους είπα σε πολύ ήπιο τόνο: ‘‘Μιλάτε κιόλας αντί να ζητήσετε ένα συγγνώμη και να πάρετε το φορτηγό να φύγετε;’’.

Χωρίς δεύτερη κουβέντα μου, όλως αναίτια και απρόκλητα, άρχισαν και οι δύο να με χτυπούν με μανία στο κεφάλι και να με κλωτσούν. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα βρέθηκα στο έδαφος, ενώ οι δύο νεαροί, που ήταν εργαζόμενοι στο φορτηγό, συνέχισαν να με χτυπάνε με κλωτσιές σε όλο μου το σώμα. Κουλουριάστηκα στο έδαφος φοβούμενος τον θάνατό μου, ενώ εκείνοι οι δύο συνέχιζαν να με χτυπούν με τα πόδια τους και με τα χέρια τους με μανία σε όλο μου το σώμα, προξενώντας μου εκτεταμένες κακώσεις, και συγκεκριμένα μώλωπες και εκδορές σε όλο μου το σώμα, ένα τεράστιο καρούμπαλο στο κεφάλι μου, ένα σκίσιμο στο μάτι μου κ.ά.

Ένα από τα χτυπήματα που δέχθηκε ο ηθοποιός

Οι δεύτεροι των μηνυομένων με άφησαν ημιλιπόθυμο στο έδαφος και όταν με δυσκολία σηκώθηκα, έφτυσα αμέσως αίμα, ενώ με χλεύαζαν και με εξύβριζαν. Αρχικά υπέθεσα ότι το αίμα ίσως προέρχεται από κάποιο δόντι ή μάγουλο, αλλά τελικά κατάλαβα ότι δεν ήτανε κάτι τέτοιο και αγχώθηκα καθώς υπέθεσα ότι πρόκειται για βαριά σωματική βλάβη, εσωτερικού τύπου.

“Οι δύο άνδρες με χτυπούσαν σε διάφορα σημεία του σώματος μου” μας είπε ο Δ. Τοπαλίδης

Έντρομος και καταβάλλοντας τεράστια προσπάθεια για να γλιτώσω, κατάφερα να μπω στο αυτοκίνητό μου και να πάρω με το κινητό μου τηλέφωνο την Αστυνομία». Επιτόπου έφτασαν τέσσερις αστυνομικοί με δύο περιπολικά οι οποίοι προσήγαγαν τους εμπλεκόμενους στο επεισόδιο στο Α.Τ. Νέας Σμύρνης».

«Με την είσοδό μας στο Αστυνομικό Τμήμα, ο ένας εκ των δύο αναφερόμενων δραστών χαιρετήθηκε εγκάρδια με τον εκεί παριστάμενο αστυνομικό και τον άκουσα να του λέει ότι πρόκειται για μια παρεξήγηση.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος: Στο αρχείο οι καταγγελίες για Κυρ. Βελόπουλο και Νίκο Παππά

Θεσσαλονίκη: Στο εδώλιο 11 κατηγορούμενοι για την αρπαγή γυμνασιάρχη στο Αιγίνιο Πιερίας από «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»


Εγώ ζήτησα επίμονα αφενός να με δει γιατρός, γιατί αιμορραγούσα από τα χτυπήματα των δραστών και πονούσα σε όλο μου το σώμα, και μάλιστα σε σημείο να μην μπορώ να αναπνεύσω, αφετέρου, να καταθέσω μήνυση σε βάρος τους και να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Όμως, οι αξιωματικοί υπηρεσίας του Τμήματος της Νέας Σμύρνης, τους οποίους είμαι σε θέση να αναγνωρίσω, κώφευαν και αρνούνταν να παραλάβουν τη μήνυσή μου, επαναλαμβάνοντάς μου διαρκώς επί λέξει: ‘‘Δεν είναι τόσο απλή η αυτόφωρη διαδικασία’’, ‘‘θα σου κάνουν και αυτοί μήνυση, και θα μείνεις και συ μέσα στο κρατητήριο πασχαλιάτικα’’. ‘‘Αν θες να πας σε γιατρό, μην κάνεις μήνυση, και φύγε να πας να κοιτάξεις την υγεία σου, μόνος σου’’, ‘‘έχω κάνει μυριάδες αυτόφωρα, δεν θα καταφέρεις τίποτε με το αυτόφωρο, θα αφεθούν ελεύθεροι και θα ταλαιπωρηθείς και εσύ’’, ‘‘Δώσε τόπο στην οργή σου, και κοίτα την υγεία σου, και άσε τις μηνύσεις, δεν οδηγούν πουθενά’’, ‘‘Ου μπλέξεις με τα Δικαστήρια, θα ταλαιπωρηθείς και θα πληρώνεις συνέχεια χρήματα’’.

Το Α.Τ. Νέας Σμύρνης

Αν και επαναλάμβανα διαρκώς στους εκεί αστυνομικούς ότι δεν πρόκειται για παρεξήγηση, αλλά για αναίτιο, βάναυσο και απρόκλητο ξυλοδαρμό μου, ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι επικίνδυνοι επειδή ακριβώς είναι βίαιοι, ότι το θύμα σε αυτή την ιστορία είμαι εγώ με εμφανή τα σημάδια των εγκληματικών τους πράξεων σε βάρος μου, εντούτοις οι αστυνομικοί μού απαντούσαν: ‘‘Έχει το δικαίωμα να σου κάνει μήνυση, και εμείς την υποχρέωση να σε κρατήσουμε, και έτσι θα υποστείς και συ την αυτόφωρη διαδικασία’’.

Παρά το γεγονός ότι διαμαρτυρόμουν για τους αφόρητους πόνους που ένιωθα σε όλο μου το σώμα, ουδείς εκ των αστυνομικών ενδιαφέρθηκε για την υγεία μου, ώστε να καλέσει έναν γιατρό, παρά την επίμονη απαίτησή μου. Αντιθέτως μου έλεγαν επί λέξει, προξενώντας μου αλγεινά συναισθήματα: ‘‘Εγώ, στη θέση σου θα έφευγα σαν σφαίρα για νοσοκομείο, από φόβο μήπως έχω πάθει κάτι σοβαρό, και θα άφηνα τις μηνύσεις’’. ‘‘Αν κάνεις μήνυση, θα βρεθείς και συ στο κρατητήριο, και μετά ξέχνα τον γιατρό’’», σημειώνει στη μήνυση.

Ο Δημήτρης Τοπαλίδης μας λέει ότι πέρασε ένα πολύ δύσκολο Πάσχα και τελικά αποφάσισε να κινηθεί νομικά.

“Πονάω ακόμα στα πλευρά μετά από τόσες μέρες” μας λέει ο Δημήτρης Τοπαλίδης

 

«Πονούσα πάρα πολύ και λέω: γιατί να το υποστώ όλο αυτό; Αυτή η τρομοκρατία πρέπει να σταματήσει», αναφέρει. Ο ίδιος είναι ακόμα σοκαρισμένος μετά το επεισόδιο και τον ξυλοδαρμό: «Έπιασα τον εαυτό μου να έχω κάποιες φοβίες. Προχθές το βράδυ μετά τη δύση του ηλίου, έξω ήταν λίγο σκοτεινά, αντιλήφθηκα ότι κάποιος πίσω μου βάδιζε με γοργό βήμα. Τρόμαξα», μας λέει.

Ο ίδιος δέχθηκε πολλά τηλεφωνήματα από φίλους, συγγενείς και συναδέλφους του οι οποίοι τον ρωτούσαν πώς είναι, τι του συνέβη και αν χρειάζεται κάποια βοήθεια. «Καθένας από αυτούς έχει να μου πει τις δικές του ιστορίες παρόμοιες από τον δρόμο», σημειώνει.

Όπως αναφέρει, πονάει ακόμα στα πλευρά, έχει δύσπνοια και μώλωπες.

«Έχω μιλήσει με φίλους οι οποίοι είναι αστυνομικοί διευθυντές. Μου είπαν ότι η συμπεριφορά εκεί μέσα ήταν απαράδεκτη. Θα έπρεπε να με προστατεύσουν. Ήμουν χτυπημένος, πονούσα πάρα πολύ. Είχαν υποχρέωση να καλέσουν ασθενοφόρο», σημειώνει.

  

Μαρούσκα Σπυράκη – Δικηγόρος Δ. Τοπαλίδη

Μαρούσκα Σπυράκη δικηγόρος

 

«Η έννομη τάξη απογυμνώνεται καθιστώντας έρμαιο τον πολίτη, αφού ο ίδιος επιτρέπει ασύδοτες συμπεριφορές που καταστρατηγούν τους νόμους της κοινωνίας. Ο εντολέας μου, μη ανεχόμενος εγκληματικές συμπεριφορές στηριζόμενες στη σιωπή της συνενοχής, ποιώντας ταυτόχρονα ήθος για την επικράτηση της ισορροπίας σε μία ευνομούμενη κοινωνία, μετέρχεται και θα μετέλθει όλους τους νομικούς τρόπους για την ανύψωση αυτής, απευθυνόμενος και εμπιστευόμενος την ελληνική Δικαιοσύνη».

Από την “ΜΠΑΜ στο ρεπορτάζ” που κυκλοφορεί

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις