Μαξιμος Σαράφης: Στην 31η ανακρίτρια ο φάκελος της υπόθεσης

12χρονη

«Μαξιμος Σαράφης»: Του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος – Αρνείται τις κατηγορίες.

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ασκήθηκε σε βάρος του πρώην στελέχους επικοινωνίας της Novartis, που έχει «φωτογραφηθεί» ως ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Μαξιμος Σαράφης», αλλά και έξι ακόμα ατόμων για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη, πλαστογραφία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητας.

Η 31η ανακρίτρια θα χειριστεί την υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο «Μαξιμος Σαράφης» προστατευόμενος μάρτυρας της υπόθεσης Novartis ο οποίος είχε καταθέσει τόσο στις αμερικανικές όσο και στις ελληνικές Αρχές. Ο κατά κόσμον Φιλιστωρ Δεστεμπασιδης, πρωην Διευθυντης επικοινωνίας της Novartis φέρεται ως ο εγκέφαλος κυκλώματος ο οποίος εξαπατούσε επιχειρηματίες τάζοντας υπέρογκα δάνεια. Ο ιδιος μέσω του δικηγορου του Κωνσταντίνου Γώγου έκανε νωρίτερα λόγο για πολιτική διωξη ωστόσο κατά πληροφορίες τα στοιχεία της αστυνομίας είναι συντριπτικά σε βάρος του. Πάντως μέχρι αυτή τη στιγμή ο κατηγορούμενος αλλά και οι δικηγόροι του δεν έχουν λάβει αντίγραφα της δικογραφίας

Ο βασικός πρωταγωνιστής της υπόθεσης, που εμφανίζεται ως εγκέφαλος, αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει πως η δραστηριότητα της εταιρίας -που εμφανίζεσαι να έκανε απάτες με δάνεια- είναι πραγματική, αλλά και πως τα δάνεια δεν απείχαν πολύ από την εκταμίευση, κάνοντας λόγο για χρονοβόρα διαδικασία.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί τρεις κατηγορούμενοι και αναζητούνται τέσσερα εμπλεκόμενα πρόσωπα. Οι κατηγορούμενοι οδηγούνται στον ανακριτή για να ζητήσουν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν τις επόμενες ημέρες.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις